Blauwe bessen biscuits bosbessen citroen huttenkase kaas cottage cheese
Brood,  Grensoverschrijdend beslag,  Ontbijt en lunch

Blauwe bessen biscuits

Vaak ontbijten of lunchen wij met brood of yoghurt. Maar soms heb je wel eens zin in net wat anders. Daar zijn deze biscuits perfect voor. En ze zijn ook nog eens erg snel gemaakt. Ik vind ze bovendien erg goed passen bij zomers weer. Ze zijn namelijk lekker fris door de hüttenkäse, citroen en blauwe bessen!Blauwe bessen biscuits bosbessen citroen huttenkase kaas cottage cheese

Ik maak graag biscuits en scones. Deze zijn perfect voor tijdens een uitgebreid ontbijt of een high tea. Eerder maakte ik ook al scones, hartige scones met cheddar en jalapeño en neutrale biscuits. Het recept voor de gewone biscuits heb ik voor dit recept als basis aangehouden. Deze biscuits met blauwe bessen hebben eigenlijk geen beleg nodig. Maar ze zijn ook erg lekker met wat extra roomkaas of clotted cream.

Maar wat zijn nou biscuits? Zelf haal ik biscuits en scones vaak door elkaar. Ze lijken namelijk erg veel op elkaar, en smaken ook vergelijkbaar. Scones zijn doorgaans iets droger, en zijn vaak zoet. Biscuits zijn dan weer wat smeuïger, en vaker hartig. Ook zie je dat biscuits vaak geen ei bevatten. Maar nog steeds is het mij niet altijd helemaal helder waarom het één een scone is en het ander een biscuit is. Maar dit maakt uiteindelijk gelukkig ook niet uit. Beide zijn, ongeacht hoe je het ook noemt, lekker. En ontzettend makkelijk te maken. Ideaal voor als je toch even iets zelf wil maken voor bij een uitgebreid ontbijt. Of dus voor bij een brunch of lunch.Blauwe bessen biscuits bosbessen citroen huttenkase kaas cottage cheese

Deze biscuits zijn smeuïg doordat er cottage cheese, ofwel hüttenkäse, door het deeg zit. In de basis zijn ze ook niet erg zoet. De bosbessen zorgen voor de zoetigheid. Ook gaat er geen ei door het deeg. Hierdoor ook de conclusie dat dit geen scones zijn, maar biscuits.

Op zoek naar meer inspiratie voor een high tea? Deze recepten zijn hier ook erg geschikt voor:

Blauwe bessen biscuits bosbessen citroen huttenkase kaas cottage cheese

Blauwe bessen biscuits bosbessen citroen huttenkase kaas cottage cheese

Blauwe bessen biscuits

Deze biscuits zijn ideaal voor tijdens het ontbijt of de lunch. En je hebt ze ook nog eens snel gemaakt. Zowel met als zonder beleg zijn deze biscuits lekker. Met dit recept maak je 4-5 biscuits.
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 135 gram bloem
  • ½ eetlepel bakpoeder (8 gram)
  • 1 eetlepel suiker
  • ¼ theelepel zout
  • theelepel baking soda
  • 40 gram boter (in kleine blokjes gesneden)
  • 60 gram cottage cheese (hüttenkäse)
  • 60 ml karnemelk (koud)
  • rasp van ½-1 citroen
  • 100 gram blauwe bessen
  • optioneel: fijngesneden verse rozemarijn, oregano of tijm
  • optioneel: extra suiker om de biscuits mee te bestrooien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of met een siliconen bakmat.
  • Doe de bloem, zout, suiker, bakpoeder en baking soda samen in een kom, en meng dit door elkaar.
  • Meng de cottage cheese, citroenrasp en de karnemelk in een aparte kom.
  • Voeg de blokjes boter toe aan de kom met de bloem.
  • Kneed de boter vervolgens door de bloem. Gebruik je vingertoppen om de boterblokjes iets te pletten. Ga hier mee door totdat de boter qua formaat op cornflakes lijkt.
  • Meng nu ook de cottage cheese, citroenrasp en de karnemelk met een vork door het mengsel. Verdeel als laatst ook de bosbessen door het deeg. Mocht je verse kruiden aan de biscuits willen toevoegen, meng deze dan nu ook door het deeg.
  • Bestuif je aanrecht met bloem, en doe op je handen een beetje bloem. Probeer een bal te maken van het deeg. Stort het deeg op je aanrecht.
  • Verdeel deze bal in 4-5 stukken. Maak hier een ronde platte bal van, en leg deze op je bakplaat. Strooi nog wat extra suiker over de biscuits.
  • Bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Laat even afkoelen op een rooster. De biscuits zijn het lekkerst wanneer ze net klaar zijn.

Opmerkingen

Voeg ook eens wat andere kruiden, of wat extra (gedroogd) fruit toe. Ze zijn overigens ook lekker met sinaasappel in plaats van citroen.
Als je biscuits over hebt raad ik je aan om voordat je ze gaat eten weer even op te warmen in de oven. Ze zijn wel echt op zijn lekkerst als ze vers uit te oven komen.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept