Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of met een siliconen bakmat.
Doe de bloem, zout, suiker, bakpoeder en baking soda samen in een kom, en meng dit door elkaar.
Meng de cottage cheese, citroenrasp en de karnemelk in een aparte kom.
Voeg de blokjes boter toe aan de kom met de bloem.
Kneed de boter vervolgens door de bloem. Gebruik je vingertoppen om de boterblokjes iets te pletten. Ga hier mee door totdat de boter qua formaat op cornflakes lijkt.
Meng nu ook de cottage cheese, citroenrasp en de karnemelk met een vork door het mengsel. Verdeel als laatst ook de bosbessen door het deeg. Mocht je verse kruiden aan de biscuits willen toevoegen, meng deze dan nu ook door het deeg.
Bestuif je aanrecht met bloem, en doe op je handen een beetje bloem. Probeer een bal te maken van het deeg. Stort het deeg op je aanrecht.
Verdeel deze bal in 4-5 stukken. Maak hier een ronde platte bal van, en leg deze op je bakplaat. Strooi nog wat extra suiker over de biscuits.
Bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Laat even afkoelen op een rooster. De biscuits zijn het lekkerst wanneer ze net klaar zijn.