Ga terug
Blauwe bessen biscuits bosbessen citroen huttenkase kaas cottage cheese

Blauwe bessen biscuits

Deze biscuits zijn ideaal voor tijdens het ontbijt of de lunch. En je hebt ze ook nog eens snel gemaakt. Zowel met als zonder beleg zijn deze biscuits lekker. Met dit recept maak je 4-5 biscuits.
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 135 gram bloem
  • ½ eetlepel bakpoeder (8 gram)
  • 1 eetlepel suiker
  • ¼ theelepel zout
  • theelepel baking soda
  • 40 gram boter (in kleine blokjes gesneden)
  • 60 gram cottage cheese (hüttenkäse)
  • 60 ml karnemelk (koud)
  • rasp van ½-1 citroen
  • 100 gram blauwe bessen
  • optioneel: fijngesneden verse rozemarijn, oregano of tijm
  • optioneel: extra suiker om de biscuits mee te bestrooien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of met een siliconen bakmat.
  • Doe de bloem, zout, suiker, bakpoeder en baking soda samen in een kom, en meng dit door elkaar.
  • Meng de cottage cheese, citroenrasp en de karnemelk in een aparte kom.
  • Voeg de blokjes boter toe aan de kom met de bloem.
  • Kneed de boter vervolgens door de bloem. Gebruik je vingertoppen om de boterblokjes iets te pletten. Ga hier mee door totdat de boter qua formaat op cornflakes lijkt.
  • Meng nu ook de cottage cheese, citroenrasp en de karnemelk met een vork door het mengsel. Verdeel als laatst ook de bosbessen door het deeg. Mocht je verse kruiden aan de biscuits willen toevoegen, meng deze dan nu ook door het deeg.
  • Bestuif je aanrecht met bloem, en doe op je handen een beetje bloem. Probeer een bal te maken van het deeg. Stort het deeg op je aanrecht.
  • Verdeel deze bal in 4-5 stukken. Maak hier een ronde platte bal van, en leg deze op je bakplaat. Strooi nog wat extra suiker over de biscuits.
  • Bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Laat even afkoelen op een rooster. De biscuits zijn het lekkerst wanneer ze net klaar zijn.

Opmerkingen

Voeg ook eens wat andere kruiden, of wat extra (gedroogd) fruit toe. Ze zijn overigens ook lekker met sinaasappel in plaats van citroen.
Als je biscuits over hebt raad ik je aan om voordat je ze gaat eten weer even op te warmen in de oven. Ze zijn wel echt op zijn lekkerst als ze vers uit te oven komen.