lemon bars kokos rabarber curd bakken zoet zuur rasp moestuin
Koekjes,  Plaatkoek en cake,  Taart en gebak

Rabarber lemon bars

Lemon bars zijn vrij bekende baksels. Vooral in Amerika, waar deze ook oorspronkelijk vandaan komen, zijn deze erg populair. Tegenwoordig zie je ze ook bij menig bakkerijen in Nederland tussen het assortiment staan. Ik snap het wel, want ze zijn erg lekker.

Ik hou over het algemeen niet van mierzoete baksels, en vind het altijd wel erg lekker als er nog iets zuurs in een koekje of gebak zit. In dit geval heb ik naast citroen daarom ook nog eens rabarber toegevoegd. Ook omdat de rabarber in mijn tuin nu rijp is om te oogsten. Rabarber kan je maar tot eind juni oogsten, dus zou zonde zijn om dit niet te gebruiken.lemon bars kokos rabarber curd bakken zoet zuur rasp moestuin

Deze bars zijn lekker friszoet door de lemon curd vulling, en de stukjes rabarber. Om het nog wat extra textuur en smaak te geven heb ik ook nog geraspte kokos bovenop gedaan. Iets wat erg goed past bij citroen en rabarber. Deze bars waren erg snel op. Doordat ze zo fris zijn eet je er makkelijk van door.

Nog meer inspiratie nodig voor fruitige creaties? Bekijk dan eens deze recepten:

lemon bars kokos rabarber curd bakken zoet zuur rasp moestuin
lemon bars kokos rabarber curd bakken zoet zuur rasp moestuin

lemon bars kokos rabarber curd bakken zoet zuur rasp moestuin

Lemon bars met rabarber

Deze lemon bars zijn lekker fris. Zoet, en ook een beetje zuur. Een beetje anders dan gebruikelijk, namelijk met kokos en rabarber. Heerlijk!
Ik heb een bakblik van ongeveer 20×20 cm gebruikt.

Ingrediënten
  

Bodem

  • 115 gram boter op kamertemperatuur
  • 50 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 20 gram amandelmeel
  • ¼ theelepel zout

Vulling

  • 200 gram suiker
  • 30 gram amandelmeel
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • citroenrasp van 2 citroenen
  • 120 ml citroensap
  • 2 stengels rabarber
  • extra: kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 °C, en bekleed de bodem van een bakblik van 20×20 cm met bakpapier. Vet de randen in.
  • Doe voor de bodem de suiker en boter in een beslagkom, en mix dit tot een romig geheel.
  • Meng de bloem, amandelmeel en zout door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de suiker en boter. Maak er een samenhangend deeg van. Op het moment dat je een samenhangend deeg hebt verdeel je dit over je bakblik. Maak de bovenkant wat glad met een spatel of lepel. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Bak dit ongeveer 15 minuten, totdat de randjes iets bruin beginnen te worden. Het hoeft zeker nog niet geheel gaar te zijn.
  • Snijd de rabarber in kleine stukjes. Leg deze even apart.
  • Doe in een beslagkom de suiker, amandelmeel en bakpoeder. Meng hier ook de citroenrasp, citroensap en eieren doorheen.
  • Verdeel de stukjes rabarber over de koekbodem, en giet hier de vulling verder overheen.
  • Bak het geheel circa 20 minuten. Haal dan uit de oven en strooi er optioneel nog wat kokosrasp overheen. Stop het bakblik dan weer voor nog 10 minuten in de oven. De bars zijn klaar als het geheel niet meer heel erg wiebelt, en lichtelijk bruin aan de zijkanten is.
    Doe je geen kokosrasp over je bars? Dan bak je de bars 30 minuten.
  • Laat de bars in de koelkast verder opstijven voordat je ze in stukjes snijdt.

Opmerkingen

Als je geen fan bent van rabarber kan je ook deze bars zonder rabarber maken. Dan heb je vrij klassieke lemon bars. Ook mega lekker!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept