Deze lemon bars zijn lekker fris. Zoet, en ook een beetje zuur. Een beetje anders dan gebruikelijk, namelijk met kokos en rabarber. Heerlijk!Ik heb een bakblik van ongeveer 20x20 cm gebruikt.
Verwarm je oven voor op 180 °C, en bekleed de bodem van een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Vet de randen in.
Doe voor de bodem de suiker en boter in een beslagkom, en mix dit tot een romig geheel.
Meng de bloem, amandelmeel en zout door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de suiker en boter. Maak er een samenhangend deeg van. Op het moment dat je een samenhangend deeg hebt verdeel je dit over je bakblik. Maak de bovenkant wat glad met een spatel of lepel. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Bak dit ongeveer 15 minuten, totdat de randjes iets bruin beginnen te worden. Het hoeft zeker nog niet geheel gaar te zijn.
Snijd de rabarber in kleine stukjes. Leg deze even apart.
Doe in een beslagkom de suiker, amandelmeel en bakpoeder. Meng hier ook de citroenrasp, citroensap en eieren doorheen.
Verdeel de stukjes rabarber over de koekbodem, en giet hier de vulling verder overheen.
Bak het geheel circa 20 minuten. Haal dan uit de oven en strooi er optioneel nog wat kokosrasp overheen. Stop het bakblik dan weer voor nog 10 minuten in de oven. De bars zijn klaar als het geheel niet meer heel erg wiebelt, en lichtelijk bruin aan de zijkanten is.Doe je geen kokosrasp over je bars? Dan bak je de bars 30 minuten.
Laat de bars in de koelkast verder opstijven voordat je ze in stukjes snijdt.
Opmerkingen
Als je geen fan bent van rabarber kan je ook deze bars zonder rabarber maken. Dan heb je vrij klassieke lemon bars. Ook mega lekker!