
Tropische koekrepen met kokos, noten en ananas
Dit is een heerlijk recept, wat ook nog eens onwijs makkelijk is. En perfect voor als je nog wat restjes hebt liggen. Deze repen (of bars) met kokos, noten en ananas zijn zo gemaakt, en je kan zelf bepalen wat je er allemaal doorheen doet. Om het lekker tropisch te maken zou ik toch zeker aanraden om er iets van gedroogd fruit en kokos doorheen te doen.
Dit is een ideaal recept om restjes mee op te maken. Het lijkt wel een beetje op magic cookie bars. Zelf had ik nu nog wat speculaas liggen. Geen idee meer waar ik dit voor had gebruikt, maar ik vond dat het hoog tijd was om dit ergens in te verwerken. Dit werd hiermee de basis van dit recept.Vervolgens heb ik mijn kast opengetrokken, en zag kokos en noten (paranoten en pecannoten) liggen. In combinatie met het zicht op een zonnetje en een mooie strakke blauwe lucht, vond ik een tropisch receptje wel passend. Niet dat het verder ook maar enigszins tropisch aanvoelt qua klimaat. Maar op deze manier kan ik alvast even wat zomer in huis halen.
Hetgeen wat alles bij elkaar brengt in deze repen zijn witte chocolade en gepofte rijst (Rice Krispies). Witte chocolade is altijd erg zoet, maar ik vind dat dit in dit geval samen met de noten, kokos en gedroogd fruit zeker niet te zoet is. Ik raad je aan om de noten trouwens van te voren wel even te roosteren. Dan zijn deze extra smaakvol.
Een ideaal recept om te maken wanneer je wel zin hebt in wat lekkers, maar niet te veel moeite wil doen. Ook deze recepten zijn dan ideaal:

Tropische koekrepen met kokos, noten en ananas.
Ingrediënten
Koekbodem
- 150 gram speculaas
- 60 gram boter
Topping
- 200 gram witte chocolade
- 50 gram boter
- 25 gram kokosrasp
- 25 gram kokosvlokken
- 75 gram paranoten (geroosterd)
- 75 gram pecannoten (geroosterd)
- 75 gram gedroogde ananas (stukjes)
- 25 gram gepofte rijst (ik heb Rice Krispies gebruikt)
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel kaneel
Instructies
Bodem
- Bekleed de bodem van je bakblik (en ten minste twee zijkanten) met bakpapier. Zorg dat het bakpapier aan twee kanten uitsteekt. Je kan de repen dan uiteindelijk makkelijk uit het blik tillen.
- Verkruimel de speculaasjes. Ik heb de koekjes in een diepvrieszak gestopt, en vervolgens kapot geslagen met een deegroller.
- Smelt de boter in een pannetje. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
- Verdeel de koekkruimels over de bodem van je bakblik. Zet dit nu in de koelkast zodat de bodem stevig wordt. Maak ondertussen de topping.
Topping
- Smelt de witte chocolade en boter au-bain-marie. Voeg hier ook de zout en kaneel aan toe. Roer alles continu goed door, en haal van het vuur als het gesmolten is.
- Meng de overige ingrediënten in een kom. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe. Meng dit goed door elkaar, en verdeel dit over de koekbodem.
- Verdeel bovenop indien gewenst nog wat extra kokos(vlokken).
- Laat de chocolade vervolgens uitharden. Dit gaat het snelst als je het in de koelkast stopt. Snijd tot slot in stukken.