Ga terug
noten witte chocolade reep bar ananas kokos speculaas

Tropische koekrepen met kokos, noten en ananas.

Deze repen (of bars) met een bodem van speculaas, en daarop kokos, noten, ananas en witte chocolade zijn heerlijk tropisch. En erg makkelijk te maken!
Ik heb voor dit recept een bakblik van 20x20 cm gebruikt.

Ingrediënten
  

Koekbodem

  • 150 gram speculaas
  • 60 gram boter

Topping

  • 200 gram witte chocolade
  • 50 gram boter
  • 25 gram kokosrasp
  • 25 gram kokosvlokken
  • 75 gram paranoten (geroosterd)
  • 75 gram pecannoten (geroosterd)
  • 75 gram gedroogde ananas (stukjes)
  • 25 gram gepofte rijst (ik heb Rice Krispies gebruikt)
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel kaneel

Instructies
 

Bodem

  • Bekleed de bodem van je bakblik (en ten minste twee zijkanten) met bakpapier. Zorg dat het bakpapier aan twee kanten uitsteekt. Je kan de repen dan uiteindelijk makkelijk uit het blik tillen.
  • Verkruimel de speculaasjes. Ik heb de koekjes in een diepvrieszak gestopt, en vervolgens kapot geslagen met een deegroller.
  • Smelt de boter in een pannetje. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
  • Verdeel de koekkruimels over de bodem van je bakblik. Zet dit nu in de koelkast zodat de bodem stevig wordt. Maak ondertussen de topping.

Topping

  • Smelt de witte chocolade en boter au-bain-marie. Voeg hier ook de zout en kaneel aan toe. Roer alles continu goed door, en haal van het vuur als het gesmolten is.
  • Meng de overige ingrediënten in een kom. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe. Meng dit goed door elkaar, en verdeel dit over de koekbodem.
  • Verdeel bovenop indien gewenst nog wat extra kokos(vlokken).
  • Laat de chocolade vervolgens uitharden. Dit gaat het snelst als je het in de koelkast stopt. Snijd tot slot in stukken.

Opmerkingen

Je kan zelf bepalen wat je in deze repen doet. Heb je bijvoorbeeld nog wat andere chocolade, koekjes of nootjes over? Doe dit er gerust doorheen. Of probeer deze repen eens met gedroogde papaja.