
Perzik rice krispie treats
- Walnoot rozijnen bonbons
- Gepofte tarwe met cacao
- Magic cookie bars
- Pandan slagroomtruffels
- Nougat met speculaas en cranberry

Perzik rice krispie treats
Rice krispie treats bestaan uit gepofte rijst (Kellogg's Rice Krispies), marshmallows en boter. Eenvoudig, en tegelijkertijd onwijs lekker. Zeker deze uitvoering met perzik en abrikozen!
Ingrediënten
Marshmallows
- 80 gram perzikpuree (130 gram verse perziken of uit blik)
- desgewenst: klein beetje citroensap
- 9 gram gelatine (dit zijn circa 5,5 blaadjes)
- 160 gram suiker
- 120 gram glucose
- 40 gram water
Rice krispie treats
- 275 gram marshmallows
- 100 gram boter
- 125 gram Rice Krispies (Kellogg's)
- 75 gram gedroogde abrikozen
- zout (naar smaak)
- desgewenst: kaneel
Instructies
Marshmallows maken (minimaal 1 dag van te voren)
- Bekleed de bodem van een vierkant of rechthoekig bakblik (bijvoorbeeld van 20x20 cm) met bakpapier. Laat het bakpapier aan twee zijkanten over de randen heen vallen. Op deze manier kun je de marshmallows uiteindelijk makkelijk uit je bakblik tillen. Vet de zijkanten die niet zijn bekleed met bakpapier met wat zonnebloemolie. Bestuif het geheel met wat poedersuiker.
- Pureer de perziken, en voeg desgewenst een beetje citroensap toe. Wrijf de perziken vervolgens door een zeef. Gebruik je verse perziken? Verwarm deze dan eerst even in een steelpannetje, en laat ze zacht worden totdat dit op een compote lijkt. Afhankelijk van hoe zoet je perziken zijn kun je nog wat citroensap toevoegen.
- Knip als je gelatineblaadjes gebruikt deze in kleine stukjes, en stop deze samen met het (koude) water en de perzikpuree in de kom van je keukenmachine. Zorg dat je keukenmachine is voorzien van de ballongarde.Heb je geen keukenmachine? Doe dit dan in een beslagkom, en leg je mixer klaar.
- Doe het water, de suiker en de glucosestroop in een steelpannetje. Breng dit aan de kook. Verwarm dit tot 121 °C. Dit kan wel eventjes duren.
- Zet je keukenmachine nu aan op een lage stand, of begin met mixen, en voeg de suikersiroop langs de zijkant van je kom rustig toe. Als alle siroop is toegevoegd kan je het op hoge snelheid mixen.
- Mix door totdat je een glanzende romige massa hebt. Het mengsel zal dan al wat afgekoeld zijn, relatief dik zijn, en zijn vorm houden. Dan is het klaar. Totdat je zo ver bent kan dit wel eens ongeveer 10-15 minuten duren.
- Stort het mengsel nu in je bakblik. Verdeel het met een (ingevette) spatel over je bakblik. Laat de marshmallows nu volledig afkoelen. Ik laat het meestal zeker een dag staan.
- Als de marshmallows volledig zijn afgekoeld en opgestijfd kun je ze in stukken snijden. Gebruik hiervoor een scherp mes wat je hebt ingevet met wat zonnebloemolie. Indien gewenst kun je de blokjes vervolgens door wat poedersuiker rollen.
Rice krispie treats
- Bekleed een bakblik van 20×20 cm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje (gesmolten) boter.
- Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes.
- Smelt de boter in een steelpannetje. Zorg ervoor dat dit niet een te klein steelpannetje is. Alle ingrediënten moeten hier namelijk in passen. Voeg als de boter gesmolten is de marshmallows, abrikozen en zout toe. Laat dit bijna helemaal smelten. Het is overigens wel lekker als er nog wat grotere stukjes marshmallow in blijven zitten. Het hoeft dus niet geheel gesmolten te zijn.
- Haal nu het pannetje van het vuur, en voeg de Rice Krispies toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg indien gewenst nog wat extra zeezout of kaneel toe.
- Stort het geheel in de bakvorm, en druk het met een spatel aan. Ik heb de spatel overigens hiervoor even ingevet, dan blijft het niet plakken.
- Laat dit nu zeker een paar uur op kamertemperatuur uitharden. Snij in stukjes, en serveer.
Opmerkingen
Deze snack kan je goed enige tijd bewaren. Stop het dan wel in een luchtdicht bakje. Het hoeft niet in de koelkast.
Geen zin in perzik en abrikoos? Laat dit dan gerust weg of voeg wat andere ingrediënten toe.