Maltesers blondies
Ik dacht altijd dat blondies een iets minder lekkere variant van brownies waren. Deze blondies met maltesers bewijzen echter het tegendeel! Ze zijn heerlijk klef, en verslavend lekker.
De reden dat ik blondies nooit zo aantrekkelijk vond is omdat ik dacht dat deze altijd gemaakt werden met witte chocolade. En witte chocolade is niet mijn favoriet. Daarom dacht ik altijd dat brownies met lekkere pure chocolade vele malen lekkerder waren. Deze blondies zijn alleen niet gemaakt met witte chocolade, maar met basterdsuiker en maltesers.
Maltesers zijn die heerlijke luchtige chocoladeballetjes met een krokante vulling. Om de smaak van Maltesers versterken heb ik in de blondies malted milk poeder toegevoegd. Dit is ook wat de krokante vulling smaak geeft. Ik heb hiervoor poeder van het merk Horlicks gebruikt. Deze heb ik online gekocht. Ovomaltine zou je overigens ook kunnen gebruiken.
Om toch ook nog iets fris en fruitigs toe te voegen heb ik bovendien nog wat gevriesdroogde frambozen toegevoegd. Deze heb ik iets verkruimeld en door het beslag gedaan. Zelf had ik ook een paar frambozen bovenop de blondies verkruimeld. Dit zou ik achteraf alleen denk ik niet weer doen. Het was wel lekker, maar de frambozen werden al vrij snel erg donker van kleur. Gelukkig waren ze nog niet verbrand, en alsnog verrukkelijk.
Van binnen zijn deze blondies heerlijk klef. Ze lijken qua structuur veel op brownies, maar hebben ook wel wat weg van smeuïge chocolate chip cookies. Wij waren dol op deze blondies. Ons bezoek was ook erg enthousiast. Lang hebben deze blondies het bij ons thuis dan ook niet overleefd.
Ik heb altijd wel wat zelfgebakken koekjes in huis. Iedere keer maak ik weer wat anders. Op zoek naar meer inspiratie? Probeer eens één van deze koekjes:
- Bruine boter miso cookies
- Jan Hagel met chai
- Magic cookie bars
- Maple pecan cookies
- Brownie koekjes met sinaasappel en 5 spice
Maltesers blondies
Ingrediënten
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 40 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- ½ theelepel zout
- 1 ei
- 110 gram boter (gesmolten)
- 125 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 50 gram horlicks (ik heb dit online gekocht)
- 1-2 handjes Maltesers (naar smaak)
- optioneel: 5 gram gevriesdroogde frambozen (in stukjes verkruimeld)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed de bodem van een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Vet de randen van het blik in.
- Doe de suikers samen met het ei, het vanille extract en zout in een beslagkom en mix dit door elkaar.
- Voeg geleidelijk de gesmolten boter toe aan het beslag. Ga door totdat dit geheel gemengd is.
- Doe de bloem, Horlicks en bakpoeder samen in een kom. Meng dit door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de andere beslagkom. Meng ook dit goed door elkaar. Spatel nu ook de Maltesers (naar smaak) en frambozen (indien je die gebruikt) door het beslag. Zorg ervoor dat je nog een paar Maltesers overhoudt om over de bovenkant te doen. Verdeel dit mengsel vervolgens over je bakblik.
- Hak nog een klein handje Maltesers grof in kleinere stukjes. Strooi dit over de bovenkant van je bakblik.
- Bak de blondies in circa 30 minuten gaar. Het geheel hoort uiteindelijk nog lekker klef aan de binnenkant te zijn.
Opmerkingen