Ga terug
malteser blondies maltesers frambozen horlicks mout

Maltesers blondies

Deze blondies met Maltesers zijn verslavend lekker. Heerlijk klef van binnen, en door de Maltesers, frambozen en malted milk poeder heerlijk van smaak! Een zekere aanrader!

Ingrediënten
  

  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 40 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel zout
  • 1 ei
  • 110 gram boter (gesmolten)
  • 125 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 50 gram horlicks (ik heb dit online gekocht)
  • 1-2 handjes Maltesers (naar smaak)
  • optioneel: 5 gram gevriesdroogde frambozen (in stukjes verkruimeld)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed de bodem van een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Vet de randen van het blik in.
  • Doe de suikers samen met het ei, het vanille extract en zout in een beslagkom en mix dit door elkaar.
  • Voeg geleidelijk de gesmolten boter toe aan het beslag. Ga door totdat dit geheel gemengd is.
  • Doe de bloem, Horlicks en bakpoeder samen in een kom. Meng dit door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de andere beslagkom. Meng ook dit goed door elkaar. Spatel nu ook de Maltesers (naar smaak) en frambozen (indien je die gebruikt) door het beslag. Zorg ervoor dat je nog een paar Maltesers overhoudt om over de bovenkant te doen.
    Verdeel dit mengsel vervolgens over je bakblik.
  • Hak nog een klein handje Maltesers grof in kleinere stukjes. Strooi dit over de bovenkant van je bakblik.
  • Bak de blondies in circa 30 minuten gaar. Het geheel hoort uiteindelijk nog lekker klef aan de binnenkant te zijn.

Opmerkingen

Je kan dit ook prima zonder gevriesdroogde frambozen maken. Ik vond het alleen wel net even wat fris toevoegen. Een zekere aanrader dus;)