karachi koekjes papaja mango cashew
Grensoverschrijdend beslag,  Koekjes

Koekjes met papaja en cashewnoten

Tegenwoordig kopen we eigenlijk nooit meer koekjes. En omdat ik eigenlijk iedere dag wel graag een koekje bij de thee eet betekent dit dat er ook vrijwel iedere week een portie koekjes uit de oven moet komen. En dan ook iedere week weer wat anders. Bij dit zomerse weer vond ik deze koekjes met papaja en cashewnoten erg goed passen.

Deze koekjes worden ook wel karachi koekjes genoemd. Deze zijn oorspronkelijk Indiaas, en daar schijnen ze ook volop gegeten te worden. Normaal gesproken zijn deze koekjes gevuld met cashewnoten en tutti frutti. De fruitige component wordt daarbij doorgaans ingevuld door stukjes gedroogde papaja. Maar je kan hier natuurlijk ook wel wat mee variëren. Zelf heb ik wat gedroogde mango en ananas toegevoegd. Maar ik denk dat bijvoorbeeld kokosblokjes hier ook lekker in zullen zijn.karachi koekjes papaja mango cashew

De koekjes zijn lekker fruitig, en smelten bijna in je mond. Het lijkt qua structuur ook wel een beetje op een liga koekje. Ik vind ze heerlijk fris, en ze eten makkelijk weg. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Je maakt ze eigenlijk net zoals shortbread. Je doet alle ingrediënten samen in een kom, en maakt er een deeg van. Makkelijker kan bijna niet. Daarnaast zit in deze koekjes ook geen ei. Wel moet je voor deze koekjes custardpoeder in huis hebben.karachi koekjes papaja mango cashew

Deze koekjes zijn ook verrukkelijk bij een kopje thee:

karachi koekjes papaja mango cashew
karachi koekjes papaja mango cashew
karachi koekjes papaja mango cashew

Koekjes met papaja en cashewnoten

Deze 'karachi' koekjes zijn heerlijk tropisch met stukjes gedroogde papaja, ananas, mango en cashewnoten. En ook nog eens makkelijk te maken. Heerlijk bij een kopje thee.

Ingrediënten
  

  • 180 gram bloem
  • 110 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram custardpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 90 gram suiker
  • 40 gram cashewnoten
  • 170 gram gedroogd fruit (ik heb gedroogde papaja, mango en ananas gebruikt)
  • 5-6 eetlepels melk
  • 1 theelepel rozenwater
  • ¼ theelepel zout

Instructies
 

  • Doe de bloem, custardpoeder, suiker, bakpoeder en zout in een beslagkom. Meng dit door elkaar.
  • Voeg ook de boter, 5 eetlepels melk en het rozenwater toe, en kneed dit allen door elkaar. Als het nog wat droog aanvoelt kan je nog wat extra melk toevoegen.
  • Snijd de cashewnoten en het gedroogd fruit in stukjes. Voeg deze ook toe aan het deeg, en kneed dit allen tot een samenhangend deeg.
  • Vorm hier nu een langwerpige rol van, en wikkel deze in vershoudfolie. Laat dit nu zeker een uurtje in de koelkast staan. De boter moet weer helemaal hard worden.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Haal het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit, en steek hier koekjes uit. Zorg wel dat je dit vrij snel doet, want het deeg moet koud blijven. Mocht je hier toch iets langer over doen, dan kun je de koekjes voor het bakken ook kort nog even in de vriezer stoppen.
  • Bak de koekjes in circa 15-20 minuten gaar. Ze horen vrij bleek te blijven. Als het goed is beginnen alleen de randjes een beetje bruin te kleuren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept