
Hennepzaad cookies
Grote kans dat je eigenlijk nooit iets bakt met hennepzaad. Zelf deed ik dat tot kort eigenlijk ook nooit. Maar de laatste tijd verwerk ik deze zaadjes steeds vaker in creaties. Zo ook in deze cookies.
Hennepzaad heeft iets nootachtigs, en is vrij mild van smaak. Het zijn de zaadjes van de hennepplant. Naast dat deze zaadjes eetbaar zijn, zijn ze ook nog eens erg gezond. In combinatie met dit koekje alleen wel iets minder natuurlijk;)
Als je deze koekjes uit de oven haalt lijkt het alsof ze nog niet gaar zijn. Na het bakken zullen ze echter nog wat steviger worden. En mocht je een wat knapperiger koekje willen dan kun je ze altijd langer in de oven laten. Zelf hou ik het meest van de uitvoering met een lekkere zachte binnenkant.
Op zoek naar een makkelijk koekje voor in je koektrommel? Probeer dan ook eens deze koekjes:
- Pindakaas snickerdoodles
- Pumpkin spice koekjes
- Afghan cornflakes chocolade cookies
- Carrot cake koekjes
- Rolo cookies

Hennepzaad cookies
Ingrediënten
- 270 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 115 gram boter (op kamertemperatuur)
- 180 gram bruine basterdsuiker
- 80 gram suiker
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- 1 eigeel
- 1 theelepel vanille
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
Om de koekjes doorheen te rollen:
- sesamzaad
- hennepzaad
Instructies
- Doe de bruine basterdsuiker, suiker, zout en boter in een beslagkom en mix tot een romig geheel.
- Voeg nu het ei, eigeel, vanille en de sesamolie toe. Meng door elkaar.
- Meng de bloem, het baking soda en de bakpoeder. Voeg dit ook toe aan de beslagkom, en meng alles goed door elkaar.
- Dek je beslagkom af, en zet dit minimaal een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of gebruik een siliconen bakmat.
- Doe wat sesamzaadjes en hennepzaadjes in een kommetje.
- Haal nu je deeg uit de koelkast. Maak balletjes van je deeg. Rol deze balletjes door de zaadjes, en leg vervolgens op de bakplaat. Zorg dat er enige ruimte tussen de bolletjes zit.
- Bak de koekjes nu ongeveer 10 minuten. Ze lijken nu nog vrij zacht te zijn, maar ze zullen uit de oven nog verder garen. Bak de koekjes zeker niet te lang, anders zijn de koekjes niet meer lekker zacht van binnen.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.