Ga terug
hennepzaad hennep sesam sesamzaad cookies koekjes

Hennepzaad cookies

Deze cookies zijn voor het bakken gerold door sesamzaad en hennepzaad. Dit geeft lekker veel smaak! Het zijn een soort American cookies, knapperig van buiten en heerlijk zacht en 'chewy' van binnen.

Ingrediënten
  

  • 270 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 115 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 180 gram bruine basterdsuiker
  • 80 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1 theelepel vanille
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie

Om de koekjes doorheen te rollen:

  • sesamzaad
  • hennepzaad

Instructies
 

  • Doe de bruine basterdsuiker, suiker, zout en boter in een beslagkom en mix tot een romig geheel.
  • Voeg nu het ei, eigeel, vanille en de sesamolie toe. Meng door elkaar.
  • Meng de bloem, het baking soda en de bakpoeder. Voeg dit ook toe aan de beslagkom, en meng alles goed door elkaar.
  • Dek je beslagkom af, en zet dit minimaal een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of gebruik een siliconen bakmat.
  • Doe wat sesamzaadjes en hennepzaadjes in een kommetje.
  • Haal nu je deeg uit de koelkast. Maak balletjes van je deeg. Rol deze balletjes door de zaadjes, en leg vervolgens op de bakplaat. Zorg dat er enige ruimte tussen de bolletjes zit.
  • Bak de koekjes nu ongeveer 10 minuten. Ze lijken nu nog vrij zacht te zijn, maar ze zullen uit de oven nog verder garen. Bak de koekjes zeker niet te lang, anders zijn de koekjes niet meer lekker zacht van binnen.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Opmerkingen

Hou je van chewy cookies? Bak ze dan zeker niet langer dan 10 minuten. Als je juist van krokante en knapperige koekjes houdt kan je ze natuurlijk wel langer bakken.