chocolade cookies koekjes afghans biscuits cornflakes pecan
Grensoverschrijdend beslag,  Koekjes

Afghan cornflakes chocolade cookies

Ik bak erg graag met cornflakes. Niet alleen is de smaak altijd lekker, maar ook de textuur voegt altijd iets interessants toe aan een baksel. Zo ook bij deze cookies.

Dit zijn koekjes die oorsponkelijk uit Nieuw-Zeeland komen. Daar worden ze ‘afghan biscuits’ genoemd. Waar de naam vandaan komt is onduidelijk. Het is daar een klassieker, en ik begrijp erg goed waarom. Naast dat dit een erg lekker koekje is, is deze ook nog erg makkelijk te maken.chocolade cookies koekjes afghans biscuits cornflakes pecan

Door de cornflakes zijn deze koekjes lekker crunchy van binnen. De cornflakes blijven namelijk vrij knapperig en krokant. Maar voor de rest is de binnenkant verder lekker zacht. Verder speelt chocolade nog een grote rol in dit koekje. Door het deeg zit cacao, maar ook bovenop het koekje zit een laagje chocoladeglazuur. Ik heb vervolgens hier nog een pecannootje bovenop gedaan. Walnoten zullen ongetwijfeld ook erg geschikt zijn.

Op zoek naar een makkelijk koekje voor in je koektrommel? Probeer dan ook eens deze koekjes:

chocolade cookies koekjes afghans biscuits cornflakes pecan

chocolade cookies koekjes afghans biscuits cornflakes pecan

Afghan cornflakes chocolade cookies

Dit zijn typische Nieuw-Zeelandse koekjes, ofwel 'afghan biscuits'. Door het deeg zit onder andere cacao en cornflakes. Door de cornflakes zijn ze lekker knapperig van binnen. Bovenop het koekje zit nog een laagje chocoladeglazuur en een walnootje.

Ingrediënten
  

Koekjes

  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 20 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 35 gram suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 80 gram bloem
  • 15 gram cacao
  • theelepel kaneel
  • 20 gram pecannoten (in kleine stukjes)
  • 35 gram cornflakes

Glazuur

  • 45 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel water

Ter decoratie

  • extra pecannoten (geroosterd)

Instructies
 

Koekjes

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter, suiker en basterdsuiker in een beslagkom, en mix dit tot een romig geheel. Voeg ook het zout toe.
  • Meng de bloem, cacao en kaneel. Voeg dit ook toe aan de rest. Meng door elkaar totdat het goed gemengd is.
  • Spatel nu ook de cornflakes en de pecannoten door het deeg.
  • Maak bolletjes van het deeg, en plaats deze op je bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de bolletjes, en druk deze iets plat. Bak in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Laat de koekjes even op de bakplaat liggen, en laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.

Glazuur

  • Meng alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar totdat je een smeerbaar glazuur hebt.
  • Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekjes, en druk hier vervolgens een pecannoot op.

Opmerkingen

Geen pecannoten in huis? Dan kan je deze ook prima weglaten, of vervangen door een ander soort noten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept