Dit zijn typische Nieuw-Zeelandse koekjes, ofwel 'afghan biscuits'. Door het deeg zit onder andere cacao en cornflakes. Door de cornflakes zijn ze lekker knapperig van binnen. Bovenop het koekje zit nog een laagje chocoladeglazuur en een walnootje.
Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de boter, suiker en basterdsuiker in een beslagkom, en mix dit tot een romig geheel. Voeg ook het zout toe.
Meng de bloem, cacao en kaneel. Voeg dit ook toe aan de rest. Meng door elkaar totdat het goed gemengd is.
Spatel nu ook de cornflakes en de pecannoten door het deeg.
Maak bolletjes van het deeg, en plaats deze op je bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de bolletjes, en druk deze iets plat. Bak in ongeveer 15 minuten gaar.
Laat de koekjes even op de bakplaat liggen, en laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.
Glazuur
Meng alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar totdat je een smeerbaar glazuur hebt.
Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekjes, en druk hier vervolgens een pecannoot op.
Opmerkingen
Geen pecannoten in huis? Dan kan je deze ook prima weglaten, of vervangen door een ander soort noten.