Koekjes

Kletskoppen met walnoot en sesam

Een typisch koekje voor bij de koffie of thee, de kletskop. Kletskoppen zijn van die heerlijke dunne krokante koekjes met nootjes. Ze zijn zo knapperig doordat de suiker karamelliseert tijdens het bakken. Het is moeilijk om er maar één van te eten.

Ik had nog nooit eerder zulke koekjes gemaakt. En het zijn ideale koekjes voor als je niet erg veel tijd hebt. En je kan ook best wat variëren met de ingrediënten. In deze koekjes zitten walnoten en sesamzaadjes. Maar ook een andere soort nootjes zal er ongetwijfeld lekker in zijn.

De kans is groot dat je het niet bij één koekje houdt. Deze koekjes snoepen namelijk erg makkelijk weg. Naast dat dit heerlijke koekjes zijn om zo te eten vind ik ze ook erg lekker om in een dessert te verwerken. Een lekker bolletje ijs, met een kletskop erbij. Of combineer het met een romige panna cotta.

Op zoek naar meer recepten voor lekkere eenvoudige koekjes? Probeer ook eens deze recepten:

Kletskoppen met walnoot en sesam

Dit zijn heerlijke knapperige kletskoppen met walnoot en sesam. Lekker als koekje, maar ook erg leuk om in een dessert te verwerken!

Ingrediënten
  

  • 25 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • ½ theelepel vanille
  • snuf zout
  • 15 ml melk
  • 20 gram walnoten (in kleine stukjes gesneden)
  • 10 gram zwart en witte sesamzaadjes
  • 38 gram Zeeuwse bloem

Instructies
 

  • Verwarm je oven op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter, suiker, vanille en zout in een beslagkom. Meng dit door elkaar tot een glad mengsel.
  • Voeg nu ook de melk, walnoten en sesamzaad erdoorheen. Tot slot meng je ook de Zeeuwse bloem erdoor.
  • Maak met een theelepel kleine hoopjes (van ongeveer 10-12 gram) op je bakplaat. Zorg ervoor dat je aardig wat ruimte vrij laat tussen deze hoopjes. De kletskoppen lopen namelijk behoorlijk uit in de oven.
  • Bak in 10-12 minuten goudbruin. Let wel goed op want de suiker wordt snel donker.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Opmerkingen

Ook erg leuk om te verwerken in een dessert!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept