Ga terug

Kletskoppen met walnoot en sesam

Dit zijn heerlijke knapperige kletskoppen met walnoot en sesam. Lekker als koekje, maar ook erg leuk om in een dessert te verwerken!

Ingrediënten
  

  • 25 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • ½ theelepel vanille
  • snuf zout
  • 15 ml melk
  • 20 gram walnoten (in kleine stukjes gesneden)
  • 10 gram zwart en witte sesamzaadjes
  • 38 gram Zeeuwse bloem

Instructies
 

  • Verwarm je oven op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter, suiker, vanille en zout in een beslagkom. Meng dit door elkaar tot een glad mengsel.
  • Voeg nu ook de melk, walnoten en sesamzaad erdoorheen. Tot slot meng je ook de Zeeuwse bloem erdoor.
  • Maak met een theelepel kleine hoopjes (van ongeveer 10-12 gram) op je bakplaat. Zorg ervoor dat je aardig wat ruimte vrij laat tussen deze hoopjes. De kletskoppen lopen namelijk behoorlijk uit in de oven.
  • Bak in 10-12 minuten goudbruin. Let wel goed op want de suiker wordt snel donker.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Opmerkingen

Ook erg leuk om te verwerken in een dessert!