Aardbei rice krispie treats
Rice krispie treats zijn erg populair in Amerika. Niet gek, want deze makkelijk te maken snacks zijn heerlijk. Het bestaat uit gepofte rijst (Kellogg’s Rice Krispies) dat door middel van marshmallows en boter bij elkaar wordt gehouden. Door de gepofte rijst zijn ze lekker licht, en tegelijkertijd maken de marshmallows en boter het lekker smeuïg. Het deed mij overigens wel wat denken aan deze snacks met gepofte tarwe en cacao.
De echte klassieker is heel eenvoudig, en bestaat doorgaans uitsluitend uit de voornoemde 3 ingrediënten. Ik heb alleen nog wel wat gevriesdroogde aardbeien en kaneel toegevoegd. Dit geeft het net wat extra’s. Aardbeien en kaneel vond ik er heerlijk in! Je kan natuurlijk ook andere fruitsoorten of kruiden toevoegen.
De marshmallows voor dit recept heb ik zelf gemaakt. Eerder maakte ik ook al eens maple syrup marshmallows. Door de marshmallows voor dit recept had ik al gelijk wat gevriesdroogde aardbeien gedaan. Je kan alleen ook prima marshmallows uit de supermarkt gebruiken, en later de gevriesdroogde aardbeien toevoegen. Uiteindelijk zal het ongeveer hetzelfde smaken. Het maken van marshmallows vind ik alleen altijd wel erg leuk om te doen. Je ziet namelijk altijd een mooie transformatie plaatsvinden. Een suikersiroop die transformeert tot een schuimige massa. Ik blijf het een fascinerend proces vinden.
Op zoek naar meer makkelijke creaties? Probeer dan ook eens deze recepten:
Aardbei rice krispie treats
Ingrediënten
- 65 gram boter
- 280 gram marshmallows (gekocht of zelfgemaakt)
- 15-20 gram gevriesdroogde aardbeien
- ½-1 theelepel kaneel (naar smaak)
- ¼ theelepel zout
- 120 gram rice krispies (van Kellogg's)
Instructies
- Bekleed een bakblik van 20×20 cm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje (gesmolten) boter.
- Doe de gevriesdroogde aardbeien in een vijzel, en stamp deze fijn. Er mogen best nog wat fijne stukjes in zitten. Je kan als alternatief overigens ook gevriesdroogd aardbeienpoeder gebruiken.
- Smelt de boter in een steelpannetje. Zorg ervoor dat dit niet een te klein steelpannetje is. Alle ingrediënten moeten hier namelijk in passen. Voeg als de boter gesmolten is de marshmallows, gevriesdroogde aardbeien, zout en kaneel toe. Laat dit bijna helemaal smelten. Het is overigens wel lekker als er nog wat grotere stukjes marshmallow in blijven zitten. Het hoeft dus niet geheel gesmolten te zijn.
- Haal nu het pannetje van het vuur, en voeg de Rice Krispies toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg indien gewenst nog wat extra zeezout of kaneel toe.
- Stort het geheel in de bakvorm, en druk het met een spatel aan. Ik heb de spatel overigens hiervoor even ingevet, dan blijft het niet plakken.
- Laat dit nu zeker een paar uur op kamertemperatuur uitharden. Snij in stukjes, en serveer.
Opmerkingen