Ga terug
rice krispie treats aardbei kaneel

Aardbei rice krispie treats

Rice krispie treats bestaan doorgaans uit gepofte rijst (Kellogg's Rice Krispies), marshmallows en boter. Makkelijk te maken, en tegelijkertijd onwijs lekker. Zeker deze uitvoering met aardbei en kaneel!

Ingrediënten
  

  • 65 gram boter
  • 280 gram marshmallows (gekocht of zelfgemaakt)
  • 15-20 gram gevriesdroogde aardbeien
  • ½-1 theelepel kaneel (naar smaak)
  • ¼ theelepel zout
  • 120 gram rice krispies (van Kellogg's)

Instructies
 

  • Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje (gesmolten) boter.
  • Doe de gevriesdroogde aardbeien in een vijzel, en stamp deze fijn. Er mogen best nog wat fijne stukjes in zitten. Je kan als alternatief overigens ook gevriesdroogd aardbeienpoeder gebruiken.
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Zorg ervoor dat dit niet een te klein steelpannetje is. Alle ingrediënten moeten hier namelijk in passen. Voeg als de boter gesmolten is de marshmallows, gevriesdroogde aardbeien, zout en kaneel toe. Laat dit bijna helemaal smelten. Het is overigens wel lekker als er nog wat grotere stukjes marshmallow in blijven zitten. Het hoeft dus niet geheel gesmolten te zijn.
  • Haal nu het pannetje van het vuur, en voeg de Rice Krispies toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg indien gewenst nog wat extra zeezout of kaneel toe.
  • Stort het geheel in de bakvorm, en druk het met een spatel aan. Ik heb de spatel overigens hiervoor even ingevet, dan blijft het niet plakken.
  • Laat dit nu zeker een paar uur op kamertemperatuur uitharden. Snij in stukjes, en serveer.

Opmerkingen

Deze snack kan je goed enige tijd bewaren. Stop het dan wel in een luchtdicht bakje. Het hoeft niet in de koelkast.
 
Geen zin in aardbeien en kaneel? Laat dit dan gerust weg of voeg wat andere ingrediënten toe. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat cacao?