paranoten brasil nuts chocolade zeezout noten
Chocolade

Chocolade paranoten

Ik heb al enige tijd geen bericht geplaatst. Dit omdat wij net zijn verhuisd naar het mooie Drenthe. En hier zijn we wel even zoet mee geweest. Deze dagen had ik dus wat minder tijd om lekkere dingen te maken. Het voelde ook wel een beetje gek om zo weinig te bakken. Maar ook tijdens het verhuizen heb je natuurlijk wel zin in een lekkere snack. En dan het liefst wel iets erg makkelijks. Zoals bijvoorbeeld deze chocolade paranoten.

Deze paranoten omhuld in chocolade doen wel wat denken aan pindarotsjes. Het is hetzelfde idee, maar dan net met een ander nootje. Eerder maakte ik dit al eens met walnoten. En dat zijn paranoten, ofwel Brasil nuts, geworden. Een type noot die eigenlijk vaak een beetje vergeten wordt. Zonde eigenlijk, want het is een erg lekkere soort noten.paranoten brasil nuts chocolade zeezout noten

Voordat je de noten in de pure chocolade dipt is het aan te raden om de paranoten even te roosteren. Hierdoor hebben ze meer smaak, en ruikt je huis ook nog eens lekker naar gebrande noten. Verder heb ik alleen nog wat zeezout toegevoegd, en heb je een heerlijke snack.

Ik kan mij ook goed voorstellen dat je dit soort noten bij een high tea, of lekker bij een kopje koffie of thee serveert. Deze recepten zouden hier ook wel geschikt voor zijn:

paranoten brasil nuts chocolade zeezout noten

paranoten brasil nuts chocolade zeezout noten

Chocolade paranoten

Erg lekker om eens een keer paranoten in chocolade te omhullen! Met een snufje zeezout heb je een heerlijke snack, die ook nog eens erg makkelijk te maken is!

Ingrediënten
  

  • 200 gram pure chocolade
  • 150 gram paranoten
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Rooster de paranoten in een voorverwarmde oven op 180 °C goudbruin. Hou ze goed in de gaten. Meestal zijn ze klaar als je ze begint te ruiken. Laat de noten geheel afkoelen.
  • Leg een koude bakplaat met bakpapier klaar.
  • Tempereer nu de chocolade. Ik gebruik hiervoor doorgaans de magnetron. De chocolade stop je hiertoe in een magnetronbestendige kom. Vervolgens doe je de chocolade iedere keer 20 seconden in de magnetron op vol vermogen. Om de 20 seconden roer je de chocolade door. Doe dit ook wanneer je nog weinig ziet gebeuren met de chocolade. Op een gegeven moment zie je dat de chocolade gaat smelter. Roer de chocolade nu om de 10 seconden om. Wanneer bijna alle chocolade gesmolten is, maar nog niet alles, hou je op. Nu roer je alles goed door elkaar totdat alle chocolade uiteindelijk gesmolten is. Je chocolade is nu getempereerd.
  • Geen magnetron? Dan kan je ook ⅔ van de chocolade au-bain-marie smelten, en vervolgens de rest van de chocolade erdoorheen mengen totdat het geheel gesmolten is.
  • Dip de paranoten in de chocolade, en leg deze op de bakplaat. Verdeel hier wat grof zeezout overheen.
  • Laat de chocolade vervolgens helemaal uitharden. Dit kan je versnellen door het in de koelkast te stoppen.

Opmerkingen

Ook lekker met andere soorten chocolade of nootjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept