Rocky Road
Een echte Amerikaanse klassieker, Rocky Road. Het is een mengsel van onder andere marshmallows en koekjes in chocolade. Heel is ontzettend lekker, en makkelijk om te maken. Een goede no-bake traktatie om in huis te hebben.
Ik vind dit overigens altijd super handige recepten om restjes mee op te maken. In dit geval had ik namelijk zelf marshmallows gemaakt. Marshmallows vind ik an sich niet zo bijzonder. Maar wel gebruik ik ze vaak in andere creaties. Meestal maak je ook niet maar een handje vol marshmallows, maar gelijk een grote hoeveelheid. Hierdoor is er vaak nog wel wat over. Voor Rocky Road is dit ideaal, want dit is wel één van de vaste hoofdbestanddelen hiervan. Maar mocht je na Pasen paaseitjes over hebben, dan kun je deze ook prima in de Rocky Road doen.
Vaak zie je dat er nog rozijnen, fudge en/of noten door Rocky Road zitten. Naast marshmallows heb ik ook nog koekkruimels, kokos, cranberry’s en pecannoten toegevoegd. Voordat ik de pecannoten erdoorheen heb gedaan, heb ik deze eerst even in een koekenpan met wat boter geroosterd. Dit maakt het extra lekker.
Een ideaal recept om te maken wanneer je wel zin hebt in wat lekkers, maar niet te veel moeite wil doen. Ook deze recepten zijn dan ideaal:
Rocky Road
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 150 gram pure chocolade
- 75 gram marshmallows (in kleine stukjes)
- 1-2 eetlepels maple syrup
- 45 gram cranberry's
- 90 gram verkruimelde koekjes (ik heb digestives gebruikt)
- 50 gram pecannoten
- + extra boter om pecannoten in te bakken
- zeezout
- kokosvlokken
Instructies
- Hak de pecannoten in vrij grove stukken. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Voeg hier de peccanoten aan toe, en rooster de nootjes. Zorg ervoor dat de noten niet aanbranden. Haal van het vuur, en bestrooi met wat zeezout. Laat dit even afkoelen.
- Neem een groot cakeblik, en bekleed deze met bakpapier. Vet de zijkanten in met wat boter. Een andere vorm kan trouwens ook.
- Neem een steelpannetje en smelt hierin de boter samen met de maple syrup. Snijd in de tussentijd de chocolade in stukjes. Als de boter gesmolten is voeg je ook de chocolade toe. Roer door totdat alles gesmolten is. Voeg ook een beetje zout toe.
- Doe vervolgens alle overige ingrediënten, behalve de kokosvlokken, door dit mengsel. Spatel dit door elkaar.
- Giet dit mengsel in je bakblik. Strooi over de bovenkant de kokosvlokken, en doe hier desgewenst nog wat grof zeezout over.
- Laat het geheel opstijven in de koelkast. Snijd vervolgens in stukjes.