Ga terug
rocky road cranberry pecan noten chocolade marshmallows

Rocky Road

Een echte Amerikaanse klassieker, Rocky Road. Heel erg lekker, en onwijs makkelijk te maken. Ideaal voor als je marshmallows of koekjes over hebt.

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 75 gram marshmallows (in kleine stukjes)
  • 1-2 eetlepels maple syrup
  • 45 gram cranberry's
  • 90 gram verkruimelde koekjes (ik heb digestives gebruikt)
  • 50 gram pecannoten
  • + extra boter om pecannoten in te bakken
  • zeezout
  • kokosvlokken

Instructies
 

  • Hak de pecannoten in vrij grove stukken. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Voeg hier de peccanoten aan toe, en rooster de nootjes. Zorg ervoor dat de noten niet aanbranden. Haal van het vuur, en bestrooi met wat zeezout. Laat dit even afkoelen.
  • Neem een groot cakeblik, en bekleed deze met bakpapier. Vet de zijkanten in met wat boter. Een andere vorm kan trouwens ook.
  • Neem een steelpannetje en smelt hierin de boter samen met de maple syrup. Snijd in de tussentijd de chocolade in stukjes. Als de boter gesmolten is voeg je ook de chocolade toe. Roer door totdat alles gesmolten is. Voeg ook een beetje zout toe.
  • Doe vervolgens alle overige ingrediĆ«nten, behalve de kokosvlokken, door dit mengsel. Spatel dit door elkaar.
  • Giet dit mengsel in je bakblik. Strooi over de bovenkant de kokosvlokken, en doe hier desgewenst nog wat grof zeezout over.
  • Laat het geheel opstijven in de koelkast. Snijd vervolgens in stukjes.

Opmerkingen

Je kan zelf bepalen wat je in de Rocky Road doet. Heb je bijvoorbeeld nog wat chocolade, koekjes of nootjes over? Doe dit er gerust doorheen.
De pure chocolade kan je ook vervangen door melkchocolade.