Hak de pecannoten in vrij grove stukken. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Voeg hier de peccanoten aan toe, en rooster de nootjes. Zorg ervoor dat de noten niet aanbranden. Haal van het vuur, en bestrooi met wat zeezout. Laat dit even afkoelen.
Neem een groot cakeblik, en bekleed deze met bakpapier. Vet de zijkanten in met wat boter. Een andere vorm kan trouwens ook.
Neem een steelpannetje en smelt hierin de boter samen met de maple syrup. Snijd in de tussentijd de chocolade in stukjes. Als de boter gesmolten is voeg je ook de chocolade toe. Roer door totdat alles gesmolten is. Voeg ook een beetje zout toe.
Doe vervolgens alle overige ingrediƫnten, behalve de kokosvlokken, door dit mengsel. Spatel dit door elkaar.
Giet dit mengsel in je bakblik. Strooi over de bovenkant de kokosvlokken, en doe hier desgewenst nog wat grof zeezout over.
Laat het geheel opstijven in de koelkast. Snijd vervolgens in stukjes.