pindakaas banaan pure chocolade bonbons
Chocolade,  In bakvorm,  Koekjes

Pindakaas banaan bonbons

Je kent ze vast wel, de pindakaas cups van het merk Reese. Hier kwam dan ook de inspiratie voor deze bonbons vandaan. De combinatie van chocolade en pindakaas is niet voor niets een klassieker. Deze smaken passen perfect bij elkaar. Ik ben er sowieso gek op om pindakaas te gebruiken bij het bakken. Denk maar aan deze peanut butter & jelly koekjes.

pindakaas banaan pure chocolade bonbons

Vaak wordt pindakaas daarbij gecombineerd met melkchocolade. Ik ben zelf meer van de pure chocolade, en daarom heb ik in dit recept ook pure chocolade gebruikt. Hierdoor wordt het geheel net wat minder zoet. En niets iets gezonder. Om het helemaal gezonder te maken dan de traditionele peanut butter cups heb ik gepureerde banaan toegevoegd aan de vulling. Dit zorgt ervoor dat de vulling lekker zoet is.

pindakaas banaan pure chocolade bonbons

Gebruik hiervoor het liefst een zo rijp mogelijke banaan, deze is lekker zoet. Het geeft niet als deze banaan al helemaal bruin is. Heb je dit niet in huis? Dan heb je twee opties. Je kan een banaan op lage temperatuur voor enige tijd in de oven stoppen, en deze zo sneller laten rijpen. Of je kan wat poedersuiker aan de vulling van de bonbons toevoegen. In beide gevallen zul je eindigen met een heerlijk zoete vulling.

Zin gekregen om meer chocolade recepten te testen? Probeer dan zeker ook eens kokosbonbons of kastanje dadel bonbons.

pindakaas banaan pure chocolade bonbons

Pindakaas banaan bonbons

Deze bonbons doen mij een beetje denken aan de Reese peanut butter cups. Deze variant is alleen met banaan en pure chocolade. Net iets gezonder, maar niet minder lekker. Met dit recept maak je ongeveer 20-24 bonbons.

Ingrediënten
  

  • 90 gram banaan
  • 70 gram pindakaas (ik heb Amerikaanse pindakaas van het merk Jiff gebruikt)
  • 30 gram pinda's
  • optioneel: poedersuiker (naar smaak)
  • 150 gram pure chocolade
  • extra: grof gesneden pinda's ter decoratie

Instructies
 

  • Pureer de banaan samen met de pindakaas en een snuf zout fijn met een keukenmachine of staafmixer. Voeg bij deze stap desgewenst ook wat poedersuiker toe. Dit zou ik alleen doen als je banaan net iets minder zoet is dan gehoopt. Voeg hierna ook de overige pinda's toe, en maal dit even kort mee. Ik vind het zelf lekker als er nog wat grovere stukjes pinda in het mengsel zitten.
  • Verdeel dit mengsel over een (siliconen) vorm met kleine halve bolletjes. Ik heb een vorm gebruikt met halve bolletjes met een diameter van 3 cm. Druk het mengsel goed aan.
    Heb je geen dergelijke (siliconen) bakvorm? Draai dan rondjes van het mengsel.
  • Stop dit nu in de vriezer, en laat volledig bevriezen. Dit duurt ongeveer 1-2 uur. Ik maak dit overigens vaak al de dag van te voren klaar. Dan is het zeker goed bevroren.
  • Leg een vel bakpapier klaar op een (koude) bakplaat.
  • Tempereer de chocolade. Ik gebruik hiervoor doorgaans de magnetron. De chocolade stop je hiertoe in een magnetronbestendige kom. Vervolgens doe je de chocolade iedere keer 20 seconden in de magnetron op vol vermogen. Om de 20 seconden roer je de chocolade door. Doe dit ook wanneer je nog weinig ziet gebeuren met de chocolade. Op een gegeven moment zie je dat de chocolade gaat smelter. Roer de chocolade nu om de 10 seconden om. Wanneer bijna alle chocolade gesmolten is, maar nog niet alles, hou je op. Nu roer je alles goed door elkaar totdat alle chocolade uiteindelijk gesmolten is. Je chocolade is nu getempereerd.
  • Haal de bolletjes nu uit de vriezer. Haal ze vervolgens uit de vorm en rol direct door de chocolade. Gebruik hiervoor een speciale vorkje voor het werken met chocolade, of een gewoon klein vorkje.
  • Leg de bolletjes vervolgens op het bakpapier. Stooi er direct nog wat grof gesneden pinda's overheen. Laat de bolletjes vervolgens uitharden. Wacht met het opeten totdat de chocolade volledig hard is.

Opmerkingen

Hou je niet van pure chocolade? Dan kan je uiteraard ook melkchocolade gebruiken.
Het liefst gebruik je een zeer rijpe banaan voor dit recept. Dan zal de vulling al lekker zoet zijn. Is je banaan toch net iets minder zoet dan je had gehoopt? Dan kan je een beetje poedersuiker toevoegen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept