kokosbollen ananas papaja cashew noten makronen kokos
Koekjes

Kokosbollen met cashew, ananas en papaja

Met dit mooie zonnige weer moet je al snel aan de zomer denken. En daar kan prima een tropische getint baksel bij. Bijvoorbeeld deze kokosbollen met cashews, ananas en papaja.

Toen we nog in Rotterdam woonden liep ik in de Markthal nog wel eens langs Madame Cocos. Daar verkochten ze allerlei smaken kokosbollen. Deze waren altijd erg lekker. In de supermarkt kon je deze overigens ook kopen. Zelfs in de uitvoering dat je het deeg zelf nog moest afbakken.

Kokosbollen zijn helemaal niet ingewikkeld om te maken. Daarom leek het mij ook leuk om deze een keer te maken. Kokos valt bij mij altijd goed in de smaak. Eerder maakte ik ook al eens kokosmakronen. Deze koekjes lijken al erg veel op kokosbollen.kokosbollen ananas papaja cashew noten makronen kokos

De kokosbollen zijn lichtelijk knapperig aan de buitenkant, en mooi zacht en smeuïg aan de binnenkant. Precies zoals je ze wil hebben. De cashewnoten zijn erg subtiel aanwezig in de kokosbollen. Je zou ervoor kunnen kiezen om deze te vervangen door pinda’s als je een wat meer uitgesproken smaak wil. De gedroogde papaja en ananas heb ik gekocht bij een notenkraam/-winkel. Kan je dit niet vinden? Dan kun je het ook online bestellen. Vaak bestel ik allerlei noten en gedroogd fruit online. Dit is namelijk over het algemeen ook nog eens goedkoper dan uit de supermarkt.

Dit recept is bovendien erg handig om te maken met een restje eiwitten. Ook deze recepten zijn ideaal voor als je nog wat eiwitten over hebt:

kokosbollen ananas papaja cashew noten makronen kokos

kokosbollen ananas papaja cashew noten makronen kokos

Kokosbollen met cashew, ananas en papaja

Deze kokosbollen kennen een lekker tropisch tintje. Dit doordat er cashewnoten, ananas en papaja door het deeg zitten. Niet alleen erg lekker, maar ook erg makkelijk te maken.

Ingrediënten
  

  • 2 eiwitten
  • 65 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 120 gram geraspte kokos
  • 60 gram cashewnoten
  • 25 gram gedroogde ananasblokjes
  • 25 gram gedroogde papaja (in stukjes)
  • optioneel: chocolade om de kokosbollen mee te decoreren (iedere soort chocolade kun je hier prima voor gebruiken)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de eiwitten samen met het zout in een beslagkom, en mix dit luchtig en stijf. Voeg ondertussen geleidelijk aan ook de suiker toe.
  • Verkruimel de cashewnoten in kleine stukjes. Spatel vervolgens de kokosrasp, cashewnoten, ananas en papaja door het eiwit. Wanneer het gemengd is, is het klaar.
  • Neem een ijsschep, of een lepel, en vorm bolletjes op de bakplaat. Houd enige afstand tussen de bollen.
  • Bak de kokosbollen in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat verder afkoelen op een rooster.

Opmerkingen

De gedroogde ananas en papaja kan je vaak vinden bij een notenkraam. Je kan dit ook goed online bestellen. Noten en gedroogde vruchten zijn daar ook vaak goedkoper dan in de supermarkt.
De cashewnoten kan je desgewenst ook vervangen door bijvoorbeeld pinda's. Of je kan deze geheel weglaten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept