Ga terug
kokosbollen ananas papaja cashew noten makronen kokos

Kokosbollen met cashew, ananas en papaja

Deze kokosbollen kennen een lekker tropisch tintje. Dit doordat er cashewnoten, ananas en papaja door het deeg zitten. Niet alleen erg lekker, maar ook erg makkelijk te maken.

Ingrediënten
  

  • 2 eiwitten
  • 65 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 120 gram geraspte kokos
  • 60 gram cashewnoten
  • 25 gram gedroogde ananasblokjes
  • 25 gram gedroogde papaja (in stukjes)
  • optioneel: chocolade om de kokosbollen mee te decoreren (iedere soort chocolade kun je hier prima voor gebruiken)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de eiwitten samen met het zout in een beslagkom, en mix dit luchtig en stijf. Voeg ondertussen geleidelijk aan ook de suiker toe.
  • Verkruimel de cashewnoten in kleine stukjes. Spatel vervolgens de kokosrasp, cashewnoten, ananas en papaja door het eiwit. Wanneer het gemengd is, is het klaar.
  • Neem een ijsschep, of een lepel, en vorm bolletjes op de bakplaat. Houd enige afstand tussen de bollen.
  • Bak de kokosbollen in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat verder afkoelen op een rooster.

Opmerkingen

De gedroogde ananas en papaja kan je vaak vinden bij een notenkraam. Je kan dit ook goed online bestellen. Noten en gedroogde vruchten zijn daar ook vaak goedkoper dan in de supermarkt.
De cashewnoten kan je desgewenst ook vervangen door bijvoorbeeld pinda's. Of je kan deze geheel weglaten.