kokos bounty bonbon bosbes
Chocolade,  Koekjes

Bonbons met kokos en bosbessen

Bounty’s waren vroeger altijd de chocolaatjes die bij mij altijd als laatste op gingen van de doos Celebrations. Gek eigenlijk, want ik ben tegenwoordig groot liefhebber van de combinatie van chocolade en kokos. Inmiddels kan je mij dan ook wel blij maken met een bounty. Wel moet ik zeggen dat ik de melkchocolade liever omruil voor pure chocolade. Daarom heb ik ook deze bonbons met kokos van pure chocolade gemaakt. Om het geheel wat spannender er frisser te maken heb ik nog wat gedroogde bosbessen toegevoegd.

kokos bounty bonbon bosbes

Deze bonbons zijn ontzettend makkelijk te maken, en het resultaat mag er zeker wezen. Je hebt alleen chocolade, kokosrasp en gecondenseerde melk nodig. Als je het net zoals ik wat fruitiger wil maken kun je ook nog wat gedroogd fruit toevoegen. Ik zag toevallig op de markt mooie gedroogde bosbessen liggen. Een ander soort fruit, zoals cranberry’s of rozijnen, kan natuurlijk ook. Of voel je vrij om er nog wat nootjes doorheen te doen.

Op zoek naar meer lekkere kleine snacks? Probeer dan eens halva of deze gepofte tarwe met cacao.

kokos bounty bonbon bosbes

kokos bounty bonbon bosbes

Bonbons met kokos en bosbessen

Ook groot liefhebber van bounty's? Dan is dit recept wellicht wat voor jou! Met dit recept maak je ongeveer 20-25 bonbons. Deze bonbons van pure chocolade met kokos en bosbessen zijn voor je het weet op.

Ingrediënten
  

  • 90 gram kokosrasp (+ iets extra ter decoratie)
  • 100 gram gecondenseerde melk
  • 150 gram (pure) chocolade
  • 20 gram gedroogde bosbessen (optioneel)
  • snuf zout

Instructies
 

  • Doe de kokosrasp en gecondenseerde melk, samen met een snufje zout, in een kom. Voeg desgewenst ook de (fijngesneden) gedroogde bosbessen toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de bonbons over een (siliconen) vorm met kleine halve bolletjes. Ik heb een vorm gebruikt met halve bolletjes met een diameter van 3 cm. Druk het kokosmengsel goed aan.
    Heb je geen dergelijke (siliconen) bakvorm? Draai dan rondjes van het kokosmengsel.
  • Stop dit nu in de vriezer, en laat volledig bevriezen. Dit duurt ongeveer 1-2 uur. Ik maak dit overigens vaak al de dag van te voren klaar. Dan is het zeker goed bevroren.
  • Leg een vel bakpapier klaar op een plaat.
  • Tempereer de chocolade. Ik gebruik hiervoor doorgaans de magnetron. De chocolade stop je hiertoe in een magnetronbestendige kom. Vervolgens doe je de chocolade iedere keer 20 seconden in de magnetron op vol vermogen. Om de 20 seconden roer je de chocolade door. Doe dit ook wanneer je nog weinig ziet gebeuren met de chocolade. Op een gegeven moment zie je dat de chocolade gaat smelter. Roer de chocolade nu om de 10 seconden om. Wanneer bijna alle chocolade gesmolten is, maar nog niet alles, hou je op. Nu roer je alles goed door elkaar totdat alle chocolade uiteindelijk gesmolten is. Je chocolade is nu getempereerd.
  • Haal de kokosbolletjes uit de vriezer. Haal de bolletjes vervolgens uit de vorm en rol direct door de chocolade. Gebruik hiervoor een speciale vorkje voor het werken met chocolade, of een gewoon klein vorkje.
  • Leg de bolletjes vervolgens op het bakpapier. Stooi er direct nog wat kokosrasp overheen. Laat de bolletjes vervolgens uitharden. Wacht met het opeten totdat de chocolade volledig hard is.

Opmerkingen

Hou je niet van pure chocolade? Dan kan je uiteraard ook melkchocolade gebruiken.
Ik heb zelf wat bosbessen door de bonbons gedaan. Het is natuurlijk ook mogelijk om hier ander gedroogd fruit doorheen te doen. Of juist wat noten toe te voegen.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept