Doe de kokosrasp en gecondenseerde melk, samen met een snufje zout, in een kom. Voeg desgewenst ook de (fijngesneden) gedroogde bosbessen toe. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel de bonbons over een (siliconen) vorm met kleine halve bolletjes. Ik heb een vorm gebruikt met halve bolletjes met een diameter van 3 cm. Druk het kokosmengsel goed aan.Heb je geen dergelijke (siliconen) bakvorm? Draai dan rondjes van het kokosmengsel. Stop dit nu in de vriezer, en laat volledig bevriezen. Dit duurt ongeveer 1-2 uur. Ik maak dit overigens vaak al de dag van te voren klaar. Dan is het zeker goed bevroren.
Leg een vel bakpapier klaar op een plaat.
Tempereer de chocolade. Ik gebruik hiervoor doorgaans de magnetron. De chocolade stop je hiertoe in een magnetronbestendige kom. Vervolgens doe je de chocolade iedere keer 20 seconden in de magnetron op vol vermogen. Om de 20 seconden roer je de chocolade door. Doe dit ook wanneer je nog weinig ziet gebeuren met de chocolade. Op een gegeven moment zie je dat de chocolade gaat smelter. Roer de chocolade nu om de 10 seconden om. Wanneer bijna alle chocolade gesmolten is, maar nog niet alles, hou je op. Nu roer je alles goed door elkaar totdat alle chocolade uiteindelijk gesmolten is. Je chocolade is nu getempereerd.
Haal de kokosbolletjes uit de vriezer. Haal de bolletjes vervolgens uit de vorm en rol direct door de chocolade. Gebruik hiervoor een speciale vorkje voor het werken met chocolade, of een gewoon klein vorkje.
Leg de bolletjes vervolgens op het bakpapier. Stooi er direct nog wat kokosrasp overheen. Laat de bolletjes vervolgens uitharden. Wacht met het opeten totdat de chocolade volledig hard is.