slagroomtruffels pandan cacao truffels chocolade
Chocolade

Pandan slagroomtruffels

Slagroomtruffels vind ik altijd verrukkelijk. En ze zijn ook nog eens vrij makkelijk te maken. Al eerder deelde ik een recept voor miso slagroomtruffels. Die variant was ontzettend lekker. Maar ook deze pandan truffels zijn om te smullen. Ze zijn heerlijk romig, en mooi knapperig als je erin bijt.

Toen wij nog in Rotterdam woonden gingen we regelmatig een portie slagroomtruffels halen. Deze waren altijd binnen de kortste keren weer verdwenen. Zelf maken is alleen natuurlijk veel leuker. En je kan op deze manier nog extra smaken toevoegen.slagroomtruffels pandan cacao truffels chocolade

Ook deze keer kon ik het dus niet laten om de slagroomtruffels net wat anders te maken dan de klassieke uitvoering. Deze keer truffels met een Indonesische twist. Door de pandan kleuren de truffels bovendien mooi groen van binnen. Een ontzettend leuke verrassing als je ze door midden bijt, en er een groene vulling in blijkt te zitten. De pandan heeft qua smaak wel iets van vanille, en past dan ook erg goed bij chocolade. Zelf heb ik pure chocolade gebruikt voor deze truffels, maar met melkchocolade zullen ze ook verrukkelijk zijn.

Deze truffels passen eigenlijk bij ieder moment. Ze zouden bijvoorbeeld ook erg goed passen bij een high tea. Deze chocolade recepten zijn hier ook wel geschikt voor:

slagroomtruffels pandan cacao truffels chocolade

slagroomtruffels pandan cacao truffels chocolade

Pandan slagroomtruffels

Deze slagroomtruffels zijn net wat anders dan de gewone slagroomtruffels. Door de pandan kleuren ze mooi groen van binnen. Deze heerlijk romige truffels zijn perfect voor ieder moment.

Ingrediënten
  

  • 175 gram slagroom
  • 75 gram suiker
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel pandan
  • 250 gram pure chocolade
  • cacaopoeder om de truffels doorheen te rollen

Instructies
 

  • Doe de suiker en slagroom in een steelpannetje, en breng dit aan de kook. Roer dit goed door elkaar zodat de suiker goed oplost. Wanneer dit kookt haal je dit van het vuur. Laat dit mengsel nu afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de boter, welke op kamertemperatuur is, luchtig. Voeg de pandan toe. Voeg nu geleidelijk het afgekoelde slagroommengsel toe aan je boter. Blijf doorkloppen. Stop wanneer je een goed gemengd, en luchtig, mengsel hebt.
  • Stop dit mengsel in een spuitzak met een (vrij groot) rond spuitmondje. Bekleed een bakplaat - die in je vriezer past - met bakpapier, en spuit hier de truffels op. Stop dit vervolgens in de vriezer. Laat dit op zijn minst een uur bevriezen.
  • Smelt net voordat je de truffels uit de vriezer haalt de chocolade au bain-marie. Zet ondertussen ook een kommetje met cacao klaar.
  • Haal de truffels uit de vriezer, en dip ze stuk voor stuk door de gesmolten chocolade. Rol ze vervolgens met een vork door de cacao. Leg de truffels hierna op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade even uitharden. Bewaar de slagroomtruffels in de koelkast.

Opmerkingen

Hou je niet van pandan? Dan kun je dit altijd weglaten, en dan heb je de klassieke slagroomtruffels.
Het kan gebeuren dat je slagroommengsel schift. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je boter te koud is. Dit kan je gelukkig makkelijk verhelpen! Verwarm je slagroommengsel au bain-marie (dus door de kom boven een pannetje heet water te verwarmen), en mix het tegelijkertijd door elkaar. Je zal zien dat het mengsel weer goed zal mengen naar mate het verwarmt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept