pot granola granaatappel cranberry kokos pompoenpitten pistache kardemom
In bakvorm,  Ontbijt en lunch

Granaatappel granola

Als toetje, of ontbijt, eet ik vaak een bakje yoghurt. Dit is nooit een gewoon bakje yoghurt, maar één met allerlei toppings. Noten, vers fruit en gedroogde vruchten worden hier vaak voor gebruikt. Een goede zelfgemaakte granola heb ik hiervoor ook altijd wel in huis. En dat is deze keer een variant met granaatappel.

kom yoghurt granola granaatappel cranberry kokos pompoenpitten pistache

Granola is ontzettend makkelijk om zelf te maken. En dit is zelfgemaakt ook nog eens vele malen lekkerder dan de variant uit de supermarkt. Bovendien kan je zelf bepalen wat je er allemaal in doet. Hierdoor kan je ook elke keer net een andere versie maken. Zelf gooi ik er eigenlijk bijna altijd wel een geroosterd nootje en wat gedroogde vruchten in. Ik vind het overigens altijd heerlijk ruiken als je de havermout samen met de nootjes aan het roosteren bent.

granola havermout granaatappel cranberry kokos pompoenpitten pistache kardemom

Deze granola met granaatappelmelasse is lekker fris. Heerlijk samen met pistache, amandelen, cranberry’s en kokos. De kardemom maakt het geheel helemaal af. Mogelijk is een snuf kaneel trouwens ook lekker in deze granola. Je kan het helemaal samenstellen zoals je zelf wil. Je kan het ook wat minder gezond maken door bijvoorbeeld chocolade toe te voegen.

Ik maak vaak een grote pot vol. Je kan dit namelijk prima enige tijd bewaren. Het is altijd handig om wat granola op voorraad te hebben.

Havermout is een goed ingrediënt voor een gezond en voedzaam ontbijt. Hier kan je bijvoorbeeld ook deze bircher muesli van maken, of deze gebakken havermout. Met deze ontbijtjes kom je de dag ook zeker wel door!

pot granola granaatappel cranberry kokos pompoenpitten pistache kardemom

pot granola granaatappel cranberry kokos pompoenpitten pistache kardemom

Granaatappel granola

Deze granola is gezoet met granaatappelmelasse, en rijkgevuld met pistache, pompoenpitten, cranberry's, amandelen en kokos. Ook zit er kardemom in. Een goede start van de dag!

Ingrediënten
  

  • 125 gram havermout
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 25 gram amandelen (grof gesneden)
  • 35 gram pistache (grof gesneden)
  • handje pompoenpitten
  • 1 theelepel kardemom
  • snuf zout
  • handje cranberry's
  • handje kokosvlokken
  • handje gepofte tarwe

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Meng in een beslagkom de zonnebloemolie, granaatappelmelasse en de honing. Doe hier ook de havermout, amandelen, pistache, kardemom, zout en pompoenpitten bij. Meng alles goed door elkaar.
  • Stort dit op de bakplaat, en bak ongeveer 15-20 minuten. Je zult zien dat de granola nu mooi goudbruin kleurt.
  • Laat het geheel afkoelen, en voeg dan ook de kokos, cranberry's en gepofte tarwe toe. Stop alles in een pot, en sluit goed af.

Opmerkingen

Je kan dit recept naar wens aanpassen. Voeg gerust andere noten en/of gedroogde vruchten toe. Ook kan je bijvoorbeeld chocoladestukjes toe voegen.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept