Ga terug
pot granola granaatappel cranberry kokos pompoenpitten pistache kardemom

Granaatappel granola

Deze granola is gezoet met granaatappelmelasse, en rijkgevuld met pistache, pompoenpitten, cranberry's, amandelen en kokos. Ook zit er kardemom in. Een goede start van de dag!

Ingrediënten
  

  • 125 gram havermout
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 25 gram amandelen (grof gesneden)
  • 35 gram pistache (grof gesneden)
  • handje pompoenpitten
  • 1 theelepel kardemom
  • snuf zout
  • handje cranberry's
  • handje kokosvlokken
  • handje gepofte tarwe

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Meng in een beslagkom de zonnebloemolie, granaatappelmelasse en de honing. Doe hier ook de havermout, amandelen, pistache, kardemom, zout en pompoenpitten bij. Meng alles goed door elkaar.
  • Stort dit op de bakplaat, en bak ongeveer 15-20 minuten. Je zult zien dat de granola nu mooi goudbruin kleurt.
  • Laat het geheel afkoelen, en voeg dan ook de kokos, cranberry's en gepofte tarwe toe. Stop alles in een pot, en sluit goed af.

Opmerkingen

Je kan dit recept naar wens aanpassen. Voeg gerust andere noten en/of gedroogde vruchten toe. Ook kan je bijvoorbeeld chocoladestukjes toe voegen.