kaaskoekjes oude kaas sansho peper cashew hartig hapje koekje
Hartige recepten

Kaaskoekjes met sansho peper

Voor de afwisseling bak ik ook graag wel eens wat hartigs. Deze keer zijn dat deze kaaskoekjes geworden. En dit zijn niet zomaar kaaskoekjes, maar koekjes met sansho peper.

Sansho peper is een Japanse soort peper die wel iets wegheeft van szechuanpeper. Ook sansho peper is een frisse peper die net als szechuan je tong een beetje verdooft. Het is overigens totaal geen extreem pittige of scherpe peper. In de kaaskoekjes is deze peper dan ook totaal niet te overheersend.kaaskoekjes oude kaas sansho peper cashew hartig hapje koekje

Zelf heb ik oude kaas gebruikt voor dit koekje. Ik kan mij voorstellen dat je ook prima een andere soort kaas kan gebruiken. Maar net waar je zin in hebt. Zelf had ik nog een restje oude kaas, dus vandaar dat ik hiervoor had gekozen. Ter decoratie heb ik tot slot nog een cashewnootje op het koekje gedrukt. Ook hiervoor geldt dat je prima een andere soort noten kan gebruiken.

Geen zoetekauw, maar meer van de hartige hapjes? Probeer dan ook eens deze recepten:

kaaskoekjes oude kaas sansho peper cashew hartig hapje koekje

kaaskoekjes oude kaas sansho peper cashew hartig hapje koekje

Kaaskoekjes met sansho peper

Dit zijn kaaskoekjes met oude kaas en sansho peper. Sansho peper is een Japanse soort peper die niet pittig is, maar een lekker frisse smaak geeft.
Met dit recept maak je ongeveer 20-30 koekjes.

Ingrediënten
  

  • 60 gram oude kaas
  • ½ theelepel zout
  • 15 ml melk
  • 110 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 110 gram bloem
  • 1 theelepel groene sansho peper *
  • 1 ei (losgeklutst)
  • extra cashewnoten voor bovenop

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter in een beslagkom, en mix dit tot een romige massa. Voeg het zout en de sansho peper toe.
  • Doe de kaas en melk ook door het deeg, en mix dit door elkaar. Voeg tot slot ook de bloem door het deeg. Zorg ervoor dat alles goed gemixt is.
  • Maak hier kleine bolletjes van. Een klein theelepeltje per koekje. Leg de bolletjes op de bakplaat, en druk iets plat. Druk hier ook een cashewnootje op.
  • Bestrijk de koekjes met een kwastje met het losgeklutste ei. Doe de koekjes nu ongeveer 25 minuten in de oven totdat deze goudbruin zijn.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Opmerkingen

* Kan je geen sansho peper vinden? Dan kan je ook gewone peper, of szechuanpeper gebruiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept