Kaaskoekjes met sansho peper
Voor de afwisseling bak ik ook graag wel eens wat hartigs. Deze keer zijn dat deze kaaskoekjes geworden. En dit zijn niet zomaar kaaskoekjes, maar koekjes met sansho peper.
Sansho peper is een Japanse soort peper die wel iets wegheeft van szechuanpeper. Ook sansho peper is een frisse peper die net als szechuan je tong een beetje verdooft. Het is overigens totaal geen extreem pittige of scherpe peper. In de kaaskoekjes is deze peper dan ook totaal niet te overheersend.
Zelf heb ik oude kaas gebruikt voor dit koekje. Ik kan mij voorstellen dat je ook prima een andere soort kaas kan gebruiken. Maar net waar je zin in hebt. Zelf had ik nog een restje oude kaas, dus vandaar dat ik hiervoor had gekozen. Ter decoratie heb ik tot slot nog een cashewnootje op het koekje gedrukt. Ook hiervoor geldt dat je prima een andere soort noten kan gebruiken.
Geen zoetekauw, maar meer van de hartige hapjes? Probeer dan ook eens deze recepten:
- Cheddar shortbread
- Hartige muffins met cheddar en feta
- Jalapeño cheddar scones
- Mealie brood
- Hartige cake met courgette
Kaaskoekjes met sansho peper
Ingrediënten
- 60 gram oude kaas
- ½ theelepel zout
- 15 ml melk
- 110 gram boter (op kamertemperatuur)
- 110 gram bloem
- 1 theelepel groene sansho peper *
- 1 ei (losgeklutst)
- extra cashewnoten voor bovenop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de boter in een beslagkom, en mix dit tot een romige massa. Voeg het zout en de sansho peper toe.
- Doe de kaas en melk ook door het deeg, en mix dit door elkaar. Voeg tot slot ook de bloem door het deeg. Zorg ervoor dat alles goed gemixt is.
- Maak hier kleine bolletjes van. Een klein theelepeltje per koekje. Leg de bolletjes op de bakplaat, en druk iets plat. Druk hier ook een cashewnootje op.
- Bestrijk de koekjes met een kwastje met het losgeklutste ei. Doe de koekjes nu ongeveer 25 minuten in de oven totdat deze goudbruin zijn.
- Laat afkoelen op een rooster.