Ga terug
kaaskoekjes oude kaas sansho peper cashew hartig hapje koekje

Kaaskoekjes met sansho peper

Dit zijn kaaskoekjes met oude kaas en sansho peper. Sansho peper is een Japanse soort peper die niet pittig is, maar een lekker frisse smaak geeft.
Met dit recept maak je ongeveer 20-30 koekjes.

Ingrediënten
  

  • 60 gram oude kaas
  • ½ theelepel zout
  • 15 ml melk
  • 110 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 110 gram bloem
  • 1 theelepel groene sansho peper *
  • 1 ei (losgeklutst)
  • extra cashewnoten voor bovenop

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter in een beslagkom, en mix dit tot een romige massa. Voeg het zout en de sansho peper toe.
  • Doe de kaas en melk ook door het deeg, en mix dit door elkaar. Voeg tot slot ook de bloem door het deeg. Zorg ervoor dat alles goed gemixt is.
  • Maak hier kleine bolletjes van. Een klein theelepeltje per koekje. Leg de bolletjes op de bakplaat, en druk iets plat. Druk hier ook een cashewnootje op.
  • Bestrijk de koekjes met een kwastje met het losgeklutste ei. Doe de koekjes nu ongeveer 25 minuten in de oven totdat deze goudbruin zijn.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Opmerkingen

* Kan je geen sansho peper vinden? Dan kan je ook gewone peper, of szechuanpeper gebruiken.