rice krispies krispie crispy perzik abrikoos abrikozen marshmallows snack rijst
Koekjes

Perzik rice krispie treats

Eerder maakte ik al eens rice krispie treats. Dat was een variant met aardbei. Het was een ontzettend lekkere, en luchtige, snack voor tussendoor. Toen ik dit had gemaakt wist ik al dat ik dit zeker nog een keer zou maken. Maar uiteraard wordt dit niet twee keer exact hetzelfde. Daarom deze keer een uitvoering met perzik en abrikoos.

Rice krispie treats zijn erg populair in Amerika. Niet gek, want deze makkelijk te maken snacks zijn heerlijk. Het bestaat uit gepofte rijst (Kellogg’s Rice Krispies) dat door middel van marshmallows en boter bij elkaar wordt gehouden. Door de gepofte rijst zijn ze lekker licht, en tegelijkertijd maken de marshmallows en boter het lekker smeuïg.rice krispies krispie crispy perzik abrikoos abrikozen marshmallows snack rijst

De echte klassieker is heel eenvoudig, en bestaat doorgaans uitsluitend uit de voornoemde 3 ingrediënten. Graag geef ik hier nog wel een smaakje aan. Dit geeft het net wat extra’s. Perzik en abrikoos was er heerlijk in. Je kan natuurlijk ook andere fruitsoorten of kruiden toevoegen.

De marshmallows voor dit recept heb ik zelf gemaakt. Je kan alleen ook prima marshmallows uit de supermarkt gebruiken, en de perziksmaak achterwege laten. Voeg dan wellicht wel wat meer abrikozen toe. Het maken van marshmallows vind ik alleen altijd wel erg leuk om te doen. Je ziet namelijk altijd een mooie transformatie plaatsvinden. Een suikersiroop die transformeert tot een schuimige massa. Ik blijf het een fascinerend proces vinden. Let er wel op dat wanneer je zelf marshmallows maakt dat je dit al een dag van te voren zou moeten maken.Op zoek naar meer makkelijke creaties? Probeer dan ook eens deze recepten:

rice krispies krispie crispy perzik abrikoos abrikozen marshmallows snack rijst

Perzik rice krispie treats

Rice krispie treats bestaan uit gepofte rijst (Kellogg's Rice Krispies), marshmallows en boter. Eenvoudig, en tegelijkertijd onwijs lekker. Zeker deze uitvoering met perzik en abrikozen!

Ingrediënten
  

Marshmallows

  • 80 gram perzikpuree (130 gram verse perziken of uit blik)
  • desgewenst: klein beetje citroensap
  • 9 gram gelatine (dit zijn circa 5,5 blaadjes)
  • 160 gram suiker
  • 120 gram glucose
  • 40 gram water

Rice krispie treats

  • 275 gram marshmallows
  • 100 gram boter
  • 125 gram Rice Krispies (Kellogg's)
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • zout (naar smaak)
  • desgewenst: kaneel

Instructies
 

Marshmallows maken (minimaal 1 dag van te voren)

  • Bekleed de bodem van een vierkant of rechthoekig bakblik (bijvoorbeeld van 20x20 cm) met bakpapier. Laat het bakpapier aan twee zijkanten over de randen heen vallen. Op deze manier kun je de marshmallows uiteindelijk makkelijk uit je bakblik tillen. Vet de zijkanten die niet zijn bekleed met bakpapier met wat zonnebloemolie. Bestuif het geheel met wat poedersuiker.
  • Pureer de perziken, en voeg desgewenst een beetje citroensap toe. Wrijf de perziken vervolgens door een zeef.
    Gebruik je verse perziken? Verwarm deze dan eerst even in een steelpannetje, en laat ze zacht worden totdat dit op een compote lijkt. Afhankelijk van hoe zoet je perziken zijn kun je nog wat citroensap toevoegen.
  • Knip als je gelatineblaadjes gebruikt deze in kleine stukjes, en stop deze samen met het (koude) water en de perzikpuree in de kom van je keukenmachine. Zorg dat je keukenmachine is voorzien van de ballongarde.
    Heb je geen keukenmachine? Doe dit dan in een beslagkom, en leg je mixer klaar.
  • Doe het water, de suiker en de glucosestroop in een steelpannetje. Breng dit aan de kook. Verwarm dit tot 121 °C. Dit kan wel eventjes duren.
  • Zet je keukenmachine nu aan op een lage stand, of begin met mixen, en voeg de suikersiroop langs de zijkant van je kom rustig toe. Als alle siroop is toegevoegd kan je het op hoge snelheid mixen.
  • Mix door totdat je een glanzende romige massa hebt. Het mengsel zal dan al wat afgekoeld zijn, relatief dik zijn, en zijn vorm houden. Dan is het klaar. Totdat je zo ver bent kan dit wel eens ongeveer 10-15 minuten duren.
  • Stort het mengsel nu in je bakblik. Verdeel het met een (ingevette) spatel over je bakblik. Laat de marshmallows nu volledig afkoelen. Ik laat het meestal zeker een dag staan.
  • Als de marshmallows volledig zijn afgekoeld en opgestijfd kun je ze in stukken snijden. Gebruik hiervoor een scherp mes wat je hebt ingevet met wat zonnebloemolie. Indien gewenst kun je de blokjes vervolgens door wat poedersuiker rollen.

Rice krispie treats

  • Bekleed een bakblik van 20×20 cm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje (gesmolten) boter.
  • Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes.
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Zorg ervoor dat dit niet een te klein steelpannetje is. Alle ingrediënten moeten hier namelijk in passen. Voeg als de boter gesmolten is de marshmallows, abrikozen en zout toe. Laat dit bijna helemaal smelten. Het is overigens wel lekker als er nog wat grotere stukjes marshmallow in blijven zitten. Het hoeft dus niet geheel gesmolten te zijn.
  • Haal nu het pannetje van het vuur, en voeg de Rice Krispies toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg indien gewenst nog wat extra zeezout of kaneel toe.
  • Stort het geheel in de bakvorm, en druk het met een spatel aan. Ik heb de spatel overigens hiervoor even ingevet, dan blijft het niet plakken.
  • Laat dit nu zeker een paar uur op kamertemperatuur uitharden. Snij in stukjes, en serveer.

Opmerkingen

Deze snack kan je goed enige tijd bewaren. Stop het dan wel in een luchtdicht bakje. Het hoeft niet in de koelkast.
 
Geen zin in perzik en abrikoos? Laat dit dan gerust weg of voeg wat andere ingrediënten toe.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept