blondies pandan gember basterdsuiker kokos groen brownie
Koekjes,  Plaatkoek en cake

Pandan blondies

Deze tropische temperaturen vragen ook om een tropisch receptje. En dat zijn dan deze pandan blondies geworden. En ze zijn vrij makkelijk te maken, wat ook niet verkeerd is met dit warme weer. Je hoeft hiervoor niet uren lang in een warme keuken te staan.

Ik dacht altijd dat blondies een iets minder lekkere variant van brownies waren. Eerder bakte ik al eens blondies met maltesers, en toen was ik al helemaal om. Deze blondies bewijzen namelijk het tegendeel. Ze zijn heerlijk klef, en verslavend lekker. En deze blondies zien er ook nog eens leuk uit doordat ze van binnen een beetje groen kleuren. Dit komt natuurlijk door de pandan. De pandan is verder niet erg sterk van smaak, maar toch proef je dit wel in iedere hap terug. Samen met wat kokos en gember is het een lekkere zomerse uitvoering van een blondie geworden.blondies pandan gember basterdsuiker kokos groen brownie

De reden dat ik blondies nooit zo aantrekkelijk vond is omdat ik dacht dat deze altijd gemaakt werden met witte chocolade. En witte chocolade is niet mijn favoriet. Deze blondies zijn alleen niet gemaakt met witte chocolade, maar met basterdsuiker. Het lijkt qua structuur en smaak wel een beetje op een American cookie.

Van binnen zijn deze blondies heerlijk klef. Ze lijken qua structuur veel op brownies, maar hebben dus ook wel wat weg van smeuïge chocolate chip cookies. Bij ons in huis waren deze blondies snel verdwenen.

Op zoek naar meer zomerse recepten? Probeer eens één van deze koekjes:

blondies pandan gember basterdsuiker kokos groen brownie

blondies pandan gember basterdsuiker kokos groen brownie

Pandan blondies

Deze blondies pandan, gember en kokos zijn heerlijk zomers. Erg lekker klef van binnen! Een soort kruising tussen brownies en chocolate chip cookies. Een zekere aanrader!
Met dit recept maak je een blik van 20x20 vol.

Ingrediënten
  

  • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 55 gram bruine basterdsuiker
  • 40 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel pandan extract
  • 110 gram boter (gesmolten)
  • 130 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 3-4 bollen stemgember (in stukjes gehakt)
  • optioneel: kokosvlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed de bodem van een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Vet de randen van het blik in.
  • Doe de suikers samen met het ei, de pandan en zout in een beslagkom en mix dit door elkaar.
  • Voeg geleidelijk de gesmolten boter toe aan het beslag. Ga door totdat dit geheel gemengd is.
  • Doe de bloem en bakpoeder samen in een kom. Meng dit door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de andere beslagkom. Meng ook dit goed door elkaar. Spatel nu ook de stukjes stemgember door het beslag.
  • Verdeel dit mengsel vervolgens over je bakblik.
  • Strooi desgewenst nog wat kokosvlokken over de bovenkant van je bakblik.
  • Bak de blondies in circa 20-25 minuten gaar. De randjes zullen lichtelijk bruin kleuren op dit moment. Het geheel hoort uiteindelijk nog lekker klef aan de binnenkant te zijn. Snijd pas in stukjes als de blondies iets zijn afgekoeld.

Opmerkingen

Je kan er ook voor kiezen om juist wat nootjes toe te voegen in plaats van de stukjes stemgeber. Of natuurlijk een combinatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept