Deze blondies met pandan, gember en kokos zijn heerlijk zomers. Erg lekker klef van binnen! Een soort kruising tussen brownies en chocolate chip cookies. Een zekere aanrader!Met dit recept maak je een blik van 20x20 vol.
Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed de bodem van een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Vet de randen van het blik in.
Doe de suikers samen met het ei, de pandan en zout in een beslagkom en mix dit door elkaar.
Voeg geleidelijk de gesmolten boter toe aan het beslag. Ga door totdat dit geheel gemengd is.
Doe de bloem en bakpoeder samen in een kom. Meng dit door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de andere beslagkom. Meng ook dit goed door elkaar. Spatel nu ook de stukjes stemgember door het beslag.
Verdeel dit mengsel vervolgens over je bakblik.
Strooi desgewenst nog wat kokosvlokken over de bovenkant van je bakblik.
Bak de blondies in circa 20-25 minuten gaar. De randjes zullen lichtelijk bruin kleuren op dit moment. Het geheel hoort uiteindelijk nog lekker klef aan de binnenkant te zijn. Snijd pas in stukjes als de blondies iets zijn afgekoeld.
Opmerkingen
Je kan er ook voor kiezen om juist wat nootjes toe te voegen in plaats van de stukjes stemgeber. Of natuurlijk een combinatie.