Oven thermometer
TIPS

Temperatuur van je oven

Toen we eindelijk een huis hadden gevonden moesten we een behoorlijke tijd wachten tot we erin konden. We moesten wel een jaar wachten. In dat jaar heb ik vooral uitgekeken naar het hebben van een fatsoenlijke keuken. Nadat we waren verhuisd, en ik eindelijk tijd had gevonden om te gaan bakken, had ik alleen helaas vaak ruzie met onze oven. Ieder keer overkwam het mij weer; in een recept werd aangegeven dat je koekjes zeker niet langer dan een kwartier moest bakken, maar na een kwartier waren de koekjes bij lange na niet gaar. Of een cake die na een uur in de oven nog steeds vloeibaar lijkt te zijn.

Eerst dacht ik dat de deur van de oven niet goed sloot, of dat de oven nu éénmaal niet goed werkte. Het was immers een nieuw huis, inclusief nieuwe keuken. Mogelijk hadden de vorige bewoners deze mooie oven verwaarloosd. Ik werd er al helemaal sip van.

Tot ik bedacht dat er mogelijk iets met de thermometer mis kon zijn. Om dit te testen heb ik toen een oventhermometer gekocht die je in je oven kan plaatsen, en waarmee je direct de temperatuur kan aflezen. Wat bleek? Onze oven had toch wat langer de tijd nodig om voor te verwarmen, en de temperatuur was in werkelijkheid lager dan de thermometer van de oven aangaf. Dit verklaarde ook direct dat een bananenbrood na anderhalf uur bakken nog steeds niet gaar was. Deze losse oventhermometer is de grote oplossing voor dit probleem. Hierdoor weet ik nu precies wanneer de oven op temperatuur is, en kan ik ook nog eens goed in de gaten houden of de temperatuur na het openen van de ovendeur niet teveel gezakt is. Zo zie je maar weer dat iedere oven anders is. Wil je zeker weten dat je oven op de goede temperatuur is, stop dan zo’n losse oventhermometer in je oven! En bijkomend voordeel van mijn losse thermometer; de temperatuur wordt op dit ding ook in Fahrenheit weergegeven. Zo hoef je de temperatuur ook niet meer om te rekenen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *