Over mij

Mooi dat je hier kijkt!

Ik ben Irene, en woon samen met mijn vriend Marcel in een dorpje in de buurt van Gouda. Ik werk fulltime, maar vul alle mogelijke vrije tijd met hobbyen. Dit betekent voor mij veel in de keuken staan. Voorheen woonden wij in een klein appartementje in hartje Rotterdam. Onze keuken had geen oven, en ook geen verwarming. Dus stond ik regelmatig in mijn winterjas te koken. Sinds we vorig jaar verhuisd zijn is hier gelukkig verandering in gekomen. Eindelijk een fatsoenlijke keuken, en kan ik volop aan de ‘bak’.

Als ik ergens gelukkig van word is het namelijk eten. Sinds ik het mij kan herinneren is dit zo geweest. Niet alleen het opeten, maar vooral ook het maken ervan. En als ik niet bezig ben met koken of bakken, ben ik aan het bedenken wat ik de volgende keer ga maken. Van hele makkelijke hartige hapjes tot verfijnde patisserie. Ik hou van experimenteren, niet alleen qua bereidingswijze maar ook qua smaak. De afgelopen jaren zijn dan ook de nodige keukenapparaten verzameld. Ik kan daarbij geïnspireerd raken door een buitenlandse keuken, de oogst uit ons eigen volkstuintje, maar ook door een heel eenvoudig ingrediënt. Zelfs op de momenten dat ik mij misselijk heb gegeten kan ik alweer aan de volgende creatie denken. Koken en bakken is iets waar ik iedere dag mee bezig ben. En juist daarom vind ik het ontzettend leuk om jullie mee mijn keuken in te nemen.

Daarnaast krijg ik vaak vragen van vrienden en familie hoe ik nou die lekkere koekjes, dat romige ijs of die verslavende taart heb gemaakt. Ik kan zelf vrij chaotisch te werk gaan in de keuken, maak eigenlijk nooit twee keer hetzelfde, en volg zelden een recept op. Dit maakt het delen van een recept soms lastig. Dit is één van de redenen waarom ik dit nu wel vast wil leggen in deze blog. Daarnaast merk ik ook dat dit mij uitdaagt om voortdurend nieuwe creaties te bedenken. Sinds de beslissing om een blog te beginnen had ik binnen een paar uur al meerdere bladzijden gevuld met ideeën. Ik vrees dat dit een bodemloze put is. Om te voorkomen dat alle eetmomenten in ons huis in een fotosessie veranderen heb ik wel gekozen om deze blog in hoofdzaak te richten op bakken.

Nou zou je kunnen denken; nog een blog over koken en bakken, is dat wel nodig? Wellicht niet, maar dat maakt mij eigenlijk niet uit. Ik word er blij van, en de mensen in mijn omgeving zien er ook wel hun voordeel in. Ik kan het immers niet allemaal zelf opeten. En mocht er dan ook nog iemand gebruik maken van mijn recepten is dat mooi meegenomen.

Al met al hoop ik dat jullie net zoals ik gelukkig worden van eten, en dat mijn blog mogelijk inspireert om ook aan de bak te gaan. Heb je nog vragen of verzoekjes, laat het mij dan weten. Mijn vriend geeft mij overigens regelmatig ongebruikelijke verzoekjes, denk aan ‘maak iets uit de Birmeese keuken’, of ‘maak een toetje met ketjap’. Tot nu toe heeft dit mijn enthousiasme voor koken en bakken alleen maar verder versterkt, en is dit ook nog eens elke keer goed in de smaak gevallen.

Groetjes Irene!

Bestek deeg spatel