Ga terug
kokosmakronen koekjes ananas jam limoen

Kokosmakronen met ananas

Deze kokosmakronen zijn al verrukkelijk op zichzelf. De ananasjam maakt deze koekjes alleen net nog wat meer bijzonder. Lekker fris en zomers. Voor je het weet zijn ze op.
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 3 eiwitten *
  • 150 gram suiker
  • 150 gram kokosrasp
  • 15 gram amandelmeel
  • rasp van ongeveer ½-1 limoen
  • ananasjam (voor recept zie opmerkingen)
  • optioneel: eetpapier (rondjes die net zo groot zijn als je kokosmakronen)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat. Als je eetpapier gebruikt leg je de rondjes alvast klaar op de bakplaat. De makronen kunnen best dicht op elkaar staan, aangezien ze niet tot nauwelijks rijzen.
  • Klop de eiwitten samen met de suiker op. Wanneer je een witte luchtige massa hebt is dit gereed.
  • Spatel nu de kokosrasp, limoenrasp en het amandelmeel voorzichtig door het mengsel. Ga niet te lang door. Als alles gemengd is is het goed. Je wil niet dat alle lucht uit het mengsel verdwijnt.
  • Schep nu, bijvoorbeeld met een ijsschep, bolletjes van het mengsel op de bakplaat. Als je eetpapier gebruikt leg je de bolletjes uiteraard op dit papier.
  • Doe de kokosmakronen voor ongeveer 20 minuten in de oven. Ze worden uiteindelijk niet erg bruin, maar zullen qua kleur op gebakken meringue lijken.
  • Druk met een lepeltje of meloenboortje een kuiltje in de makronen als ze nog warm zijn. Doe in dit kuiltje vervolgens een theelepeltje ananasjam. Laat de makronen verder afkoelen op een rooster.

Opmerkingen

Ananasjam: Je kan ook een andere soort jam gebruiken. Ik vond ze alleen wel erg lekker met de ananasjam. Het recept vind je hier.
* Gooi de eidooiers overigens niet weg. Deze kan je nog prima in een ander recept verwerken. Wat dacht je bijvoorbeeld van ijs met bruine basterdsuiker en kaneel, (passievruchten)curd of zelfgemaakte banketbakkersroom?
Je kan deze koekjes prima even bewaren. Doe ze dan wel in een gesloten koektrommel.