Doe alle ingrediënten, behalve de ananas en kokosvlokken, voor de rijstpudding in een pannetje, en breng aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 45 zachtjes koken. Roer regelmatig even in de pan.
Proef of de rijstpudding zoet genoeg is. Je kan zelf bepalen hoe zoet je de pudding wil hebben. De rijstpudding is klaar als de melk grotendeels opgenomen is, en het geheel romig is. De rijst is nu helemaal zacht. Voeg op het laatst ook de ananasstukjes toe, en roer dit door elkaar.
Terwijl de rijstpudding rustig kookt karamelliseer je de bananen. Doe hiervoor een klontje boter, en de basterdsuiker, in een koekenpan. Laat de suiker smelten. Voeg vervolgens de bananenplakjes toe en laat deze karamelliseren. Zorg ervoor dat je de bananen niet te lang bakt. Desgewenst kan je er wat kaneel aan toevoegen. Haal van het vuur.
Laat de rijstpudding even afkoelen. Schep de rijstepap als deze klaar is in kommen. Desgewenst kan je nu nog wat kokosvlokken toevoegen. Serveer met de cranberrycompote.