Ga terug
Goudbruine versgebakken scones met karnemelk

Scones op basis van karnemelk

Dit zijn heerlijke frisse scones die perfect zijn met allerlei toppings. Ideaal voor bij het ontbijt, brunch of high tea. Met dit recept bak je ongeveer 8 scones.

Ingrediƫnten
  

  • 350 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1/4 theelepel baking soda (1 gram)
  • 1/2 theelepel zout
  • 90 gram koude boter
  • 1 ei (deze moet koud zijn)
  • 225 ml karnemelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en het zout in een grote kom. Meng het allemaal goed door elkaar.
  • Snijd de koude boter in kleine stukjes, en doe dit ook in de kom.
  • Kneed de boter vervolgens door de bloem. Gebruik je vingertoppen om de boterblokjes iets te pletten. Ga hier mee door totdat de boter qua formaat op cornflakes lijkt.
  • Meng de karnemelk en ei in een aparte kom. Roer dit goed door, en voeg dit toe aan de rest.
  • Meng alles goed door elkaar met een vork.
  • Bestuif je aanrecht met bloem.
  • Doe op je handen een beetje bloem, en probeer een bal te maken van het deeg.
  • Stort het deeg op je aanrecht. Maak hier een ronde vorm van met een hoogte van ongeveer 2-3 cm.
  • Verdeel dit vervolgens, net als een taart, in 8 driehoekige stukken, en vervoer deze naar je bakplaat. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een deegsteker en/of een taartschep. De scones zijn vrij plakkerig. Hierdoor kan het zijn dat je scone zijn driehoekige vorm verliest. Dit geeft niet, hierdoor lijken ze extra ambachtelijk.
  • Bak de scones nu in ongeveer 20 minuutjes goudbruin.
  • Laat de scones afkoelen op een rooster. Serveer het liefst binnen een paar uur. Net uit de oven zijn ze het lekkerst. Heerlijk met een jam en/of room.