Dit is een recept voor scholiertjes met szechuan peper. Een heerlijk knapperig koekje, met daarbovenop een dikke laag chocolade. Voor dit recept heb je een chocolademal nodig. Zelf had ik een mal voor 12 chocolaatjes. Kan zijn dat je wat teveel koekjes hebt. Deze zijn ook zonder chocolade lekker.
½theelepelszechuan peper(ik heb de soort raye timur gebruikt)
Chocolade
165gram(pure) chocolade(afhankelijk van het formaat van je mal)
30gram(pure) chocolade
Instructies
Tempereer 165 gram pure chocolade. Vul je vorm met de pure chocolade. Doe de vorm (voor de snelste aanpak) vervolgens in de koelkast.
Doe de boter en suiker in een beslagkom, en meng dit tot een smeuïge massa.
Voeg vervolgens de volle melk, vanille, szechuan peper en zout toe. Meng ook dit door het deeg.
Meng de bloem en bakpoeder even door elkaar, en voeg dit vervolgens ook toe aan het deeg. Kneed totdat je er een bal van kan maken. Verpak in vershoudfolie en leg dit zeker een uur in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast, en rol uit tot 3-4 mm dik. Steek er koekjes uit, en leg deze op een met bakpapier bekleed bord (of op een bakplaat als je koelkast groot genoeg is). Leg dit vervolgens weer even een half uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Bak de koekjes in 20 minuten licht goudbruin. Koel af op een rooster.
Haal ook je chocolaatjes uit de vorm.
Smelt de resterende chocolade au-bain-marie, of in de magnetron. Gebruik deze om de chocolaatjes op de koekjes te plakken.
Opmerkingen
Een koekje met szechuan peper niet helemaal jouw ding? Laat de peper dan weg. Dan heb je meer het klassieke koekje te pakken.