Ga terug
postelein pesto pijnboompitten walnoten olijfolie kaas

Postelein pesto

Deze pesto is heerlijk fris. En perfect voor bij de pasta, als spread op vers gebakken brood of als dip. Met dit recept maak je een pot vol.

Ingrediënten
  

  • 300 gram postelein gewassen
  • 50 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 20 gram walnoten (indien gewenst: geroosterd)
  • 1 knoflookteen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verhit een droge koekenpan, en rooster de pijnboompitten tot ze licht goudbruin en geurig zijn. Desgewenst kun je de walnoten ook (in de oven) roosteren.
  • Snijd de postelein in stukken, en zorg dat deze goed droog is na het wassen. Je kan dit eventueel met wat keukenpapier droog deppen.
  • Doe de postelein, pijnboompitten, walnoten, Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine. Pulseer totdat de ingrediënten grof gehakt zijn.
  • Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe, en mix dit met je keukenmachine door elkaar.
  • Breng de pesto nu op smaak met wat peper en zout. Waarschijnlijk hoef je niet erg veel zout toe te voegen aangezien de kaas al vrij zout is.
  • Verwerk de pesto nu in een gerecht, of doe de postelein in een potje als je deze even wil bewaren. Als je een dunne laag olijfolie over de bovenkant giet voordat je de pot afsluit, blijft de pesto langer goed.

Opmerkingen

In totaal heb je 50 gram aan pijnboompitten en/of walnoten nodig. Ik heb een mix van beide gebruikt, maar je kan ook prima voor één van beide kiezen.