Verhit een droge koekenpan, en rooster de pijnboompitten tot ze licht goudbruin en geurig zijn. Desgewenst kun je de walnoten ook (in de oven) roosteren.
Snijd de postelein in stukken, en zorg dat deze goed droog is na het wassen. Je kan dit eventueel met wat keukenpapier droog deppen.
Doe de postelein, pijnboompitten, walnoten, Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine. Pulseer totdat de ingrediënten grof gehakt zijn.
Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe, en mix dit met je keukenmachine door elkaar.
Breng de pesto nu op smaak met wat peper en zout. Waarschijnlijk hoef je niet erg veel zout toe te voegen aangezien de kaas al vrij zout is.
Verwerk de pesto nu in een gerecht, of doe de postelein in een potje als je deze even wil bewaren. Als je een dunne laag olijfolie over de bovenkant giet voordat je de pot afsluit, blijft de pesto langer goed.
Opmerkingen
In totaal heb je 50 gram aan pijnboompitten en/of walnoten nodig. Ik heb een mix van beide gebruikt, maar je kan ook prima voor één van beide kiezen.