Deze mooie groene koekjes zijn erg makkelijk te maken, maar zeker niet minder lekker. De groene kleur komt door de pompoenpitten. Verder zit er nog honing, kaneel en cayennepeper in. Erg geschikt voor tijdens de feestdagen. Maar ook op andere momenten zijn ze verrukkelijk!
optioneel:100 gram pure chocolade en klein klontje boter
Instructies
Doe de pompoenpitten in een keukenmachine, en hak dit tot een fijn meel.
Doe een koekenpan op middelhoog vuur, en rooster het pompoenpittenmeel. Het is klaar wanneer het lekker geroosterd begint te ruiken, en het meel lichtelijk bruin kleurt. Laat even afkoelen.
Snijd de boter in blokjes. Doe alle ingrediënten vervolgens in een kom, en kneed tot een samenhangend deeg. Pak dit in vershoudfolie in, en stop ongeveer een uur in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast, en maak er kleine hoorntjes (van circa 15 gram per koekje) van. Rol hiervoor een balletje tot een klein worstje die in het midden wat dikker is. Krul deze vervolgens tot een hoorntje. Leg deze op je bakplaat. Laat een beetje ruimte tussen de koekjes.
Bak de koekjes 12-14 minuten. De randjes van de koekjes beginnen nu lichtbruin te kleuren. Echt bruin hoeven ze niet te worden. Laat de koekjes op een rooster volledig afkoelen.
Wil je ze in chocolade dippen? Leg een bakpapiertje klaar op een koude bakplaat. Smelt de chocolade dan samen met de boter au-bain-marie. Dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade, en leg op het bakpapier. Laat de chocolade volledig uitharden.
Opmerkingen
Geen fan van peper? Dan kan je dit prima weglaten. De koekjes zijn overigens niet erg pittig. Dus ook als je niet van pittig houdt zal je dit koekje vast lekker vinden.