Ga terug
panna cotta met zwarte knoflook en balsamico aardbeien

Panna cotta met zwarte knoflook

Met dit recept maak je circa 6 porties panna cotta. Samen met de balsamico aardbeien is dit een heerlijke toetje. Ook heel geschikt als dessert voor kerst.

Ingrediƫnten
  

Panna cotta

  • 300 ml slagroom
  • 300 gram Griekse yoghurt (geen magere variant)
  • 60 gram suiker
  • 5-6 teentjes zwarte knoflook
  • 3 blaadjes gelatine *

Gemarineerde aardbeien

  • 250 gram aardbeien
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 4 eetlepels balsamicoazijn

Afwerking

  • koekkruimels (van bijvoorbeeld amarettikoekjes)

Instructies
 

Panna cotta

  • Week de gelatineblaadjes circa 10 minuten in koud water.
  • Doe de slagroom samen met de suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook.
  • Haal van het vuur als het kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit, en voeg toe aan het pannetje. Roer alles goed door elkaar.
  • Doe de Griekse yoghurt samen met de fijngesneden zwarte knoflook in een kom. De zwarte knoflook hoef je doorgaans bijna niet te snijden. Doordat de teentjes zo zacht zijn kun je deze ook fijn knijpen. Roer totdat dit gemengd is.
  • Voeg nu ook de slagroom toe aan de Griekse yoghurt. Meng dit allemaal goed door elkaar.
  • Verdeel dit mengsel in kleine glaasjes of bakjes. Dit recept is ongeveer goed voor 6 porties. Zelf had ik nog plastic bekertjes liggen. Die zijn hier ideaal voor. Laat het nu zeker 2-3 uur opstijven in de koelkast.

Gemarineerde aardbeien

  • Snij de aardbeien in stukjes. Doe de aardbeien in een kom, en voeg de poedersuiker en balsamicoazijn toe. Laat dit een aantal uur in de koelkast staan. Dit zou je ook al de dag van tevoren kunnen doen.

Afwerking

  • Haal de panna cotta uit de bakjes door deze op een bordje te storten. Dompel de onderkant van de bakjes een paar seconden in heet water. Dan kan je de panna cotta er vervolgens makkelijker uit storten.
  • Serveer de panna cotta met de gemarineerde aardbeien. Desgewenst kun je ook nog wat koekkruimels toevoegen. Ik vind zelf amarettikoekjes hier goed bij passen. Deze zijn lekker knapperig.

Opmerkingen

* De gelatine kan je ook vervangen door agar agar. Pas dan wel de hoeveelheden aan.
Door de Griekse yoghurt wordt de panna cotta wat frisser van smaak. Wil je een erg romige panna cotta? Dan kun je in verhouding ook meer slagroom toevoegen.