Ga terug
pandan kokos gember suikerlat suikerlatten friesland koek groen glazuur

Pandan suikerlatten

Deze suikerlatten met pandan zijn verrukkelijk. En heerlijk met een glazuur met gember. Met dit recept maak je twee suikerlatten.

Ingrediënten
  

Suikerlatten

  • ½ ei 40 gram
  • 250 gram bloem
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 7,5 gram bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 60 ml volle melk
  • 30 gram boter op kamertemperatuur
  • ½-1 theelepel suiker
  • ½-1 theelepel pandan
  • 1-2 eetlepels kokosrasp
  • snuf gemberpoeder

Optioneel: glazuur

  • 80 gram poedersuiker
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel water
  • klein scheutje gembersiroop

Instructies
 

Suikerlatten

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier, of een siliconen bakmat.
  • Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de theelepel gewone suiker, in een beslagkom. Kneed dit tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg in twee stukken, en rol ieder stuk uit tot een lat van circa 25 cm lang. Laat wat ruimte vrij tussen de twee latten. Bestrooi de latten met de overgebleven suiker.
  • Bak de koeken in circa 20-25 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Indien gewenst: glazuur

  • Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een kommetje totdat je een glad en smeerbaar glazuur hebt. Is dit nog niet zo? Voeg dan nog een beetje water toe.
  • Verdeel het glazuur over de koeken. Laat dit vervolgens uitharden. Dit duurt zeker een uurtje.