Deze rijstepap wordt doorgaans rond de kerst gegeten. Maar is op ieder moment van het jaar (en dag) lekker. Het is heerlijk romig en vullend. Dit recept is voor ongeveer 2 porties.
Doe alle ingrediënten, behalve de melk, voor de rijstepap in een pannetje, en breng aan de kook. Voeg nu ook de melk geleidelijk toe. Laat op laag vuur ongeveer 30-45 zachtjes koken. Roer regelmatig even in de pan.
De rijstepap is klaar als de melk grotendeels opgenomen is, en het geheel romig is. De rijst is nu helemaal zacht.
Terwijl de rijstepap rustig kookt maak je de cranberrycompote. Doe alle ingrediënten hiervoor in een steelpannetje. Laat dit ook zachtjes koken totdat het vocht grotendeels is verdampt.
Schep de rijstepap als deze klaar is in kommen. Desgewenst kan je nu nog een klontje roomboter en bruine suiker toevoegen. Serveer met de cranberrycompote.
Opmerkingen
Het lijkt me ook lekker om nog wat rozijnen of noten toe te voegen aan de rijstepap.