Deze nectarine bars zijn heerlijk zomers. De topping bestaat uit een verrukkelijke crumble met havermout en dukkah. Met dit recept maak je genoeg voor een bakblik van 23x33 cm.
Verwarm de oven alvast voor op 180 °C, en bekleed de bodem van een bakblik van 23x33 met bakpapier. Vet de randen met wat boter in.
Doe de boter samen met de suikers en het zout in een beslagkom. Mix dit door elkaar. Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de bodem, met uitzondering van het ei, toe. Op het laatst voeg je het ei nog toe. Maak hier een samenhangende bal van.
Verdeel het deeg over de bodem van je bakblik. Druk het allemaal goed aan.
Bak de bodem alvast ongeveer een kwartiertje. In de tussentijd kun je de crumble en nectarine vulling maken.
Nectarine vulling
Snijd de nectarine in stukjes, en meng dit in een kom samen met de overige ingrediënten.
Crumble
Doe de boter, zout en suikers in een beslagkom, en meng dit. Voeg nu ook de overige ingrediënten, met uitzondering van de dukkah en het ei, toe. Meng ook dit.
Als laatst doe je ook de dukkah en het ei door het deeg. Meng alles door elkaar, maar maak er geen bal van. Je wil dat dit een kruimellaag wordt.
In elkaar zetten
Haal de bodem uit de oven, en verdeel hier de nectarine vulling over. Strooi vervolgens de crumble laag over de nectarine. Verdeel hier desgewenst nog wat extra dukkah over.
Bak dit geheel ongeveer 35-45 minuten. Als de bovenkant goudbruin is, en krokant lijkt, dan zijn de bars klaar. De baktijd is heel erg afhankelijk van hoe nat je fruit is.
Optioneel: zelfgemaakte dukkah
Rooster de pistache, hazelnoten en sesam in de oven of in een koekenpan. Hak de pistache en hazelnoten fijn.
Doe deze noten samen met de komijn, koriander en venkel in een vijzel. Stamp fijn. Er mogen best nog wat grovere stukjes in zitten.
Opmerkingen
Dukkah vind je tegenwoordig ook in de wat grotere supermarkten. Je kan het alleen ook erg goed zelf maken.