Ga terug
maple pecan cookies basterdsuiker kaneel

Maple pecan cookies

Maple syrup, pecannoten en bruine basterdsuiker. Allen in een heerlijk koekje. Lekker met een glazuur van maple syrup en kaneel. Het is moeilijk om maar één koekje te eten. Hoeft ook niet, want met dit recept maak je ongeveer 20-25 koekjes.
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

Koekjes

  • 115 gram boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 80 ml maple syrup
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel maple extract
  • 1 ei
  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 150 gram pecannoten

Glazuur

  • 30 gram boter
  • 80 ml maple syrup
  • 100 gram poeder suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • snuf zout

Instructies
 

Koekjes

  • Doe de bruine basterdsuiker en boter in een beslagkom en mix tot een romig geheel.
  • Voeg nu het ei, maple syrup, maple extract en het vanille extract toe. Meng door elkaar.
  • Meng de bloem, hbaking soda en het zout. Voeg dit ook toe aan de beslagkom, en meng alles goed door elkaar.
  • Nu kan je ook de pecannoten toevoegen. Meng alles door elkaar.
  • Dek je beslagkom af, en zet 2 uurtjes in de koelkast. Of maak het deeg al de avond van tevoren, en laat het een nachtje in de koelkast staan.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of gebruik een siliconen bakmat.
  • Haal nu je deeg uit de koelkast. Maak kleine balletjes van je deeg. Leg vervolgens op de bakplaat. Zorg dat er enige ruimte tussen de bolletjes zit.
  • Bak de koekjes nu ongeveer 12 minuten. Ze lijken nu nog vrij zacht te zijn, maar ze zullen uit de oven nog verder garen. Bak de koekjes zeker niet te lang, anders zijn de koekjes niet meer lekker zacht van binnen.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Glazuur

  • Neem een steelpannetje en doe hier de maple syrup en boter in. Laat de boter smelten.
  • Haal van het vuur, en meng nu alle ingrediënten door elkaar.
  • Doe met een theelepeltje wat glazuur over de koekjes. Laat dit vervolgens in ieder geval een uurtje uitharden.

Opmerkingen

* Maple extract: Ik heb dit uit Canada meegenomen. Maar gelukkig is dit online ook te koop in Nederland. Maar ook zonder dit extract is het een heerlijk koekje. Dus mocht je dit niet kunnen vinden kun je het ook weglaten.
Als je de koekjes uit de oven haalt lijken ze nog niet gaar te zijn. Dit hoort zo. Als je ze even laat staan garen ze nog wat na. Aan de binnenkant blijven ze heerlijk 'chewy'.
Je kan er gerust ook wat andere nootjes doorheen doen. Of juist nog wat stukjes chocolade.