Doe de slagroom in een beslagkom, en klop deze op. Stop deze vervolgens in de koelkast. Leg ook je gewenste vormpjes klaar. Ik heb een siliconen vorm gebruikt.
Doe de eierdooiers alvast in een kom, en zet een mixer klaar. Of als je een keukenmachine hebt, doe de eierdooiers in je kom, en zet de garde aan je keukenmachine.
Doe de koffie en de suiker in een steelpannetje, en verwarm op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost. Roer dit goed door. Begin ondertussen de eierdooiers te kloppen.
Laat de suikersiroop doorkoken totdat deze een temperatuur van 118°C heeft bereikt. Giet de siroop nu voorzichtig (terwijl je op een lage snelheid mixt), langs de zijkant van de kom, bij de eierdooiers. Blijf dit doorkloppen totdat je kom niet meer warm is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg nu ook het koffie extract toe. Meng dit door elkaar.
Als de eierdooiers afgekoeld zijn, haal je de slagroom uit de koelkast, en spatel je een derde van de slagroom door de eierdooiers. Spatel dit voorzichtig door elkaar. Spatel vervolgens ook de rest van de slagroom erdoorheen. Zorg ervoor dat je niet te lang blijft roeren. Je wil dat je mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
Verdeel vervolgens alles in je vormpjes. Leg vervolgens in de vriezer, en laat volledig bevriezen.
Haal voor het serveren uit de vriezer, en haal ook de parfait uit de vormpjes. Verdeel hier desgewenst wat koekkruimels en karamel over.