Pureer de kastanjes en dadels in een blender, of met een staafmixer. Mix de cacao, boter en poedersuiker hier ook doorheen totdat je een egaal mengsel hebt.
Maak bolletjes van dit mengsel, waarbij je een hazelnoot in het midden plaatst.
Stop de bolletjes nu in de vriezer, en laat volledig bevriezen. Dit duurt ongeveer 1-2 uur. Ik maak dit overigens vaak al de dag van te voren klaar. Dan is het zeker goed bevroren.
Leg een vel bakpapier klaar op een plaat.
Tempereer de chocolade. Ik gebruik hiervoor doorgaans de magnetron. De chocolade stop je hiertoe in een magnetronbestendige kom. Vervolgens doe je de chocolade iedere keer 20 seconden in de magnetron op vol vermogen. Om de 20 seconden roer je de chocolade door. Doe dit ook wanneer je nog weinig ziet gebeuren met de chocolade. Op een gegeven moment zie je dat de chocolade gaat smelter. Roer de chocolade nu om de 10 seconden om. Wanneer bijna alle chocolade gesmolten is, maar nog niet alles, hou je op. Nu roer je alles goed door elkaar totdat alle chocolade uiteindelijk gesmolten is. Je chocolade is nu getempereerd.
Haal de bolletjes uit de vriezer. Rol deze door de chocolade. Gebruik hiervoor een speciale vorkje voor het werken met chocolade, of een gewoon klein vorkje.
Leg de bolletjes vervolgens op het bakpapier. Stooi er direct nog wat grof zeezout overheen. Laat de bolletjes vervolgens uitharden. Wacht met het opeten totdat de chocolade volledig hard is.