Bekleed een bakblik van 20x20 cm met plasticfolie. De onderkant en zijkanten moeten volledig bekleed zijn. Leg één vel eetpapier op de bodem van het bakblik.
Snijd de noten grof. En zet alle ingrediënten verder klaar.
Klop de eiwitten samen met een snuf zout stijf. Je moet nu zachte pieken kunnen vormen. Het meest handig is om hiervoor een keukenmachine te gebruiken.
Verwarm nu de suiker en honing in een steelpannetje. Verwarm tot ongeveer 150 °C. Wil je hardere nougat? Dan kan je het nog een paar graden verder verwarmen.
Zet je keukenmachine/mixer weer aan op lage snelheid. Voeg de suikersiroop langzaam in een dunne straal toe aan de eiwitten. Verhoog de snelheid weer als de suikersiroop helemaal is toegevoegd. Wanneer alles goed is gemengd, en het mengsel glanzend wit eruit ziet, stop je met mixen. Het mengsel houdt nu in enige mate zijn vorm.
Spatel nu de overige ingrediënten door de nougat. Stort het geheel vervolgens in je bakblik. Leg het tweede stuk eetpapier hier bovenop.
Laat nu zeker een aantal uur (of nog liever een dag) afkoelen en opstijven. De nougat hoeft niet in de koelkast. Snijd vervolgens in stukjes.